30 cm? s ocasem nebo bez ocasu?Dej mu kolik sní,když uz nebude moct,tak je necha bechat po terrarku (někdy i po sobě) a postupně je vyzbírá.Problem nástane jen v tom,že nebude mít prísun vitamínu,protože i když cvrčky vymácháte ve vitamínech tak je do druheho dne ze sebe sklepou.
prosím o radu,mám samce chamíka-5měsíců.doted žral normálně,ted se vrhne po potravě a nemuže dostatečně vytáhnout jazyk-jako by byl zatuhlý.musí k potravě blízko,pak se mu to občas podaří.stravu má pestrou-vše co může-vitamíny taky.dík
dobry den potreboval bych poradit mam v terarii samce a samicku oba kolem 6 mesicu samicka je v pohode ale samec zacal mit zapadle oci a zacal jist malo sni 1 cvrcka a dalsi mu davam primo do tlamy s pokapaneho vitaminy cim to muze byt ze ma zapadle oci poradte prosim
Bombr nedostatečný zdroj vody!Tvuj cham je dehydrovaný.Zkus podat čerstvou vodu přímo do tlamy(par kapek 2krat denně.)a zajisti zdroj vody(vodopadek)Jinak samec a samička se nedoporučují chovat pospolu.
zkus ho vyprovokovat,zasičí a tlamu otevře,nebo mu nakapej vodu na tlamu,třeba se olízne.pokud nemaš vodopád,tak zkus rosit zozprašovačem ,klidně i na něj,jen aby vědel zě má kde se napít!Já chápu že zvíře v tomto stávu nemá sílu a tyto metody jsou na oko drastické,ale pokud chceš svého chovance zachránit,tak něco udělej.
potrebovala bych poradit mam mladej parecek chameleonku jemenskych(2 mesice), samecek je mensi a asi 3. den ma privrene a mene pohyblive ocicko. Jinak basti dobre, dostatek vitaminu ma a terarko rosim nekolikrat denne. Dik za radu. Dasa
Pro Dášu.Muže se jednat o zanět.Pošli sem foto pro lepší analýzu.Jinak zatím proplachuj borovou vodou a určite bych navštívil veterinu.Totiž pokud by se jednalo o zánět nasadímu z cela určite antibiotika.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda terárium o rozměrech dxšxv 80x50x100(možná varianta i 120cm) by vyhovovalo pro chov jednoho samce a dvou samic. Chovat pár se mi nechce, bojím se o samici. Popřípadě, pro jaký druh by tyto rozměry byly nejvhodnější. Děkuji.