mému chameleonovi se pred rokem objevila malá skvrnka na tele a od te doby se porad zvětšuje . Jeden chovatel me ujišťoval ze je to normální k vysokému veku kterého se můj chameleon dožívá ale raději se zeptám i tady jestli s tím mate někdo zkušenost a jestli s tím neco dělat . Jinak žere v poradku ale přijde mi jako by se porad svlekal z kůže . Děkuji za rady
Dobrý den, chci se zeptat můj chameleon jemenský má jako by spálené ty bodliny na hřbetě ale aby to měl spálený to není moc pravděpodobný protože má větvičky vedle žárovek a prostředkem hřbetu se tam snad dostat nemůže. Tak jestli neví někdo co by to mohlo být. Děkuji za odpovědi.
Dobrý den mam samicku chamika teď tak tyden svléka kůži moc nezere a pripada mi jako kdyby byla slepá oči otevírá jen malo je to normální nebo mam navštívit veterináře
Dobrý den. Pořídil jsem si samečka Chameleona Jemenského. Mám ho po dobu necelého jednoho roku. Byl společenský a přátelský. Jenže jsem odjel na dovolenou na dobu jednoho měsíce. Měl jsem hlídání. Od doby kdy jsem se vrátil je agresivní, vyjíždí po mě a syčí. Dokonce mě jednou kouknul. Nevím co s tím. Tak se chci na Vás obrátit s prozbou. Nevíte někdo čím to může být a jak bych to mohl spravit?? Vrtá mi to hlavou a hledám příčinu. Opravdu nevím čím to může být. Mám dojem, že se mě bojí. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den. Dnes jsem koupila 5 měsíčního jemeňáka i s terariem.Vsude vylézají švábi. Prostě jim je tam vypustili .neprijde mi to moc dobré osobně jsem krmila z kelímku abych měla přehled. Mohla bych mu to terarko něčím vystříkat?.mam strach ze vylezou a budu je mit doma.☹Nebo nějaká rada jak se jich zbavit.Mohu vystříkat a dát třeba na balkon vyvětrat?chamika bych zatim dala do jineho terária?Poraďte prosím. Děkuji
nikde jsem na internetu nenašla informaci o tom, jak dlouo se chamík loupe. Máme tak dvou a půl měsíčního a cca před 14 dny se začal loupat, nejdřív to šlo rychle, ale stále na sobě má kousíčky staré kůže a už to nevypadá že by to mělo odpadnout.. Z přilbičky jsme mu dokonce museli kousek staré kůže odloupnout, protože se mu začala křivit přilbička.. Je to normální, nebo se nám špatně oloupal? A jak to řešit? Jak mu pomoci, aby to probíhalo v klidu a skutečně se oloupal celý???
Zdravím, mám takový problém s Chameleonem Jemenským.
Nevím zda mi někdo pomůže ale je to taková divná záležitost, občaš když se mu do levéo oka dostane kapka vody oko dokáže zastrčit jakoby dopředu a oko mi zmizí z dohledu.