Prosim poradte mi, mam ctyr leteho perskeho kocourka, je vykastrovany. Ma jiz po druhe potize s mocenim. Po prve jsem byla loni na na veterine, udelal mu sonograf a vysledek byl pisek v mocovych cestach. Zadny lek nedostal, jen jsem mu delala urologicky cas a zrejme pomohl. Ted ma opet ty same potize, co mam delat? Diky moc za kazdou radu a zkusenost.
Problem s mocakem
Anonymní:Prosim poradte mi, mam ctyr leteho perskeho kocourka, je vykastrovany. Ma jiz po druhe potize s mocenim. Po prve jsem byla loni na na veterine, udelal mu sonograf a vysledek byl pisek v mocovych cestach. Zadny lek nedostal, jen jsem mu delala urologicky cas a zrejme pomohl. Ted ma opet ty same potize, co mam delat? Diky moc za kazdou radu a zkusenost.
Žádný lék nedostal? Ani nedoporučili urinal dietu?
Tyhle potíže se rády vracejí. Šla bych k veterináři. Jinému.
Souhlasím s Kometou, jiný vet
Krom toho bych změnila vodu, jídlo. Nemáte možnost někde na pití brát dešťovku? Všichni naši psi k pití vyhledávali dešťovou, nebo minimálně odstátou vodu. Tady se pořád u zvířat řeší ,,čerstvá vodička", ale to není to, co rádi pijí a čemu dávají přednost. A myslím, že to i má nějaký důvod.
Určitě jiný vet a zaměřit se na kocourův pitný režim, je důležité, aby se močové cesty proplachovaly.
lesnizinka:Krom toho bych změnila vodu, jídlo. Nemáte možnost někde na pití brát dešťovku? Všichni naši psi k pití vyhledávali dešťovou, nebo minimálně odstátou vodu. Tady se pořád u zvířat řeší ,,čerstvá vodička", ale to není to, co rádi pijí a čemu dávají přednost. A myslím, že to i má nějaký důvod.
Kameny nejsou z pití kohoutkové vody. Kočky na to prostě trpí, protože jsou evolučně zvyklé vodou šetřit a mají velmi koncentrovanou moč (proto taky tak smrdí). A adeptem na tyhle potíže jsou kastrovaní kocouři krmení granulemi.
kocoura219:Určitě jiný vet a zaměřit se na kocourův pitný režim, je důležité, aby se močové cesty proplachovaly.
Jak chcete přesvědčit kočku, aby více pila? Viz výše. Někdy pomůžou fontánky, ale…
kometa:Jak chcete přesvědčit kočku, aby více pila? Viz výše. Někdy pomůžou fontánky, ale…
No myslela jsem to spíš tak, že bych upřednostnila krmení mokrou stravou. Já třeba ještě do konzerv/kapsiček přidávám vodu. Možnost jsou taky různé polívky pro kočky nebo vývar z masa/kostí. Syrové maso taky obsahuje dost vody. Určitě zkusit tu fontánu, případně zkusit kočce pustit vodu z vodovodu. Měla jsem se vyjádřit přesněji. Tohle jsou moje tipy na pitný režim koček 🙂 Záleží taky na tom, zda vet doporučí tu urinal dietu, ale stejně bych se na tu vodu/mokrou stravu hodně zaměřovala. Krmit jen granulemi, ač urinal, mi v tomto případě nepřipadá moc logické. Můj názor.
U našich koček pomohla fontánka hodne, mají i misky, teď má i pes misku a ta je pro ně teď asi nejlepší 😂, pak přidávám hlavně ve vedrech vodu do krmení, do masa myslím, ne do granulí
kocoura219:No myslela jsem to spíš tak, že bych upřednostnila krmení mokrou stravou. Já třeba ještě do konzerv/kapsiček přidávám vodu. Možnost jsou taky různé polívky pro kočky nebo vývar z masa/kostí. Syrové maso taky obsahuje dost vody. Určitě zkusit tu fontánu, případně zkusit kočce pustit vodu z vodovodu. Měla jsem se vyjádřit přesněji. Tohle jsou moje tipy na pitný režim koček 🙂 Záleží taky na tom, zda vet doporučí tu urinal dietu, ale stejně bych se na tu vodu/mokrou stravu hodně zaměřovala. Krmit jen granulemi, ač urinal, mi v tomto případě nepřipadá moc logické. Můj názor.
To mi nedošlo. Já taky dávám přednost mokrému krmení - maso, kapsičky, konzervy. Granule jako doplněk.
Urinal dieta je právě i ve formě kapsiček.
kometa:To mi nedošlo. Já taky dávám přednost mokrému krmení - maso, kapsičky, konzervy. Granule jako doplněk.
Urinal dieta je právě i ve formě kapsiček.
To ano, ale asi by pak nepřipadalo v úvahu to syrové maso či polívky 🙂 Nevím, jak moc je obvyklé, že je ta urinal dieta už navždy nebo zda je častější, že ji má zvíře jen dočasně….
kocoura219:To ano, ale asi by pak nepřipadalo v úvahu to syrové maso či polívky 🙂 Nevím, jak moc je obvyklé, že je ta urinal dieta už navždy nebo zda je častější, že ji má zvíře jen dočasně….
Asi takhle. Starší kocour je na renal dietě (kapsičky i granule), ale dostává i trochu masa a konzervy. Protože na samotné dietě by nejspíš umřel hlady. Má dny, kdy ji prostě odmítá. A já na to nemám nervy, protože pro mě je klíčové, aby něco sežral.
S urinal dietou bych to dělala podobně.