Dobrý den, s manželem bychom si chtěli pořídit koně, ale pořád tápem jakého. Je tu totiž jeden problém, já jsem vychrtlina 58 kg a on má kolem 120 kg, je vysoký téměř 2 metry. Mohl by nám někdo poradit nějaké plemeno,které by se hodilo pro nás oba?? Vzhledem k jeho váze to vypadá asi na hucula? Je to správná volba?
Jakého koně
Domnívám se, že hucul bude pánovi malý. Při té výšce mu bude strašně rozhazovat těžiště. Taky se všeobecně doporučuje, aby kůň nosil nejlépe do 15%, max. do 20% svojí hmotnosti. To znamená při téhle váze pána + cajků hledat koně 800 kg +. Spíš než prakoníka by to chtělo většího mohutného teplokrevníka - Šlonzák a podobné typy koní. Na velkém koni si zajezdí i drobný jezdec, opačně to bývá problém.
KatyQ:Domnívám se, že hucul bude pánovi malý. Při té výšce mu bude strašně rozhazovat těžiště. Taky se všeobecně doporučuje, aby kůň nosil nejlépe do 15%, max. do 20% svojí hmotnosti. To znamená při téhle váze pána + cajků hledat koně 800 kg +. Spíš než prakoníka by to chtělo většího mohutného teplokrevníka - Šlonzák a podobné typy koní. Na velkém koni si zajezdí i drobný jezdec, opačně to bývá problém.
Přesně šlonzák mě napadl taky.