Dobrý deň, Chcel by som spýtať, či niekto z Vás má skúsenosti s úspešnou liečbou ušného svrabu. Dnes som ho zistil u chovného samca. Pred pár rokmi sa mi už vyskytol, vtedy som jednoducho vyradil chovných jedincov z chovu, ale teraz sa mi jedná o výstavného nemeckého obrovitého strakáča a je mi ho ľúto zlikvidovať. O to horšie je, že som ním v posledných dňoch pripustil 3 samičky :-(. Je pravdepodoné že to dostanú od neho. Viete mi poradiť ako zabrániť rozšíreniu ušného svrabu na už pripustené samičky, resp. ako úspešne liečiť nakazeného samca? Vopred ďakujem za odpovede.
Ušný svrab
Kupte si Arpalit a 2x- 3x ucho vystříkejte s týdenní pauzou.To není nic vážného.
Buď ten arpalit nebo funguje kápnout ivermectin do uší, stačí kapka.
U zanedbaného (pozdě odhaleného) svrabu je vhodné nejdřív změkčit olejíčkem strupy a strhnout je, jinak se léčebný prostředek k parazitům nedostane.
Nemusí se nic strhávat,dokonce ani nemá.Úplně normálně stačí nastříkat a strupy se postupně vyloupou sami.
to platilo někdy před 40 lety.
Na zapadlém venkově náhodou ještě před dvaceti! Jenom si nepamatuju, co se do toho vyčištěnýho ucha pak dávalo.
Pak se na králíky všichni vykašlali, protože kokcidióza, myxomatoza, mor, očkování…. Moc peněz.
no tak pokud se ti venkované pokoušeli léčit ten svrab prostředky, které už před těmi dvaceti lety byly dvacet let zastaralé, protože peníze a veterinář je sprosté slovo…
Tak ten Arpalit jsem používala už před těmi 20 lety.A dokonce i dříve.
no proto říkám, že prostředky, které vyžadují oloupaní strupů, jsou minimálně 40 let staré.