Zdravím, jdu se zeptat: Jaká je v současné době konverze krmiva u vykrmovaných králíků? Popřípadě: Jaké krmivo působí příznivě na snížení cholesterolu v tkáních králíků? Ano, vím že v králičím mase je minimum cholesterolu. Děkuji za odpověď.
Výživa králíků - maso, cholesterol
cholesterol je přirozená součást buněčných membrán všech živočichů. jinými slovy musí tam být, aby buňky držely tvar, takže pokud chcete v jídle nula cholesterolu, nezbývá než papat pouze kytičky.
Bodlinka:cholesterol je přirozená součást buněčných membrán všech živočichů. jinými slovy musí tam být, aby buňky držely tvar, takže pokud chcete v jídle nula cholesterolu, nezbývá než papat pouze kytičky.
A co králík jenom na seně? Bez jádra. Pominu-li, že bude asi vypadat jak maratónec. Jasně, že vím, že bez cholesterolu to nejde, ale takhle by ho třeba bylo minimum.
vždyť ani když ten králík žere jádro, nemá on sám v krmení žádný cholesterol. ono taky k čemu, syntetizuje si ho v játrech
koneckonců to samé dělá člověk. je celkem prokázáno, že hladina cholesterolu v krvi je daná geneticky, vnitřním nastavením toho, co si játra myslí, že je ok hladina, a strava na to nemá vliv. když bude někdo homozygot na takový ten tentononc extra vysokou hladinu, tak může být celý život vegan a stejně ho ve třiceti klepne pepka na zaroslý cévy.
když bude jen na seně, tak toho masa bude akorát málo (něco na způsob rovnice P cholesterol v potravě = mg v králičím mase x g králičího masa
Mám kamarádku je veganka asi 30 let a přesto má vysoký cholesterol.Já jsem masorád
a cholesterol mám v normě.
acher:Mám kamarádku je veganka asi 30 let a přesto má vysoký cholesterol.Já jsem masorád
a cholesterol mám v normě.
Už jsem jednou psala - sestra, štíhlá, zdravě se stravující, má vysoký tlak i cholesterol. Její muž - jí cokoliv kdykoliv, pohyb nulový, s výraznou nadváhou - obojí v normě.