Napsat do inzerátu
Obě plemena lovily velké šelmy
a pak že jsou vhodně k dětem může jenom blázen a to asi i tento inzerent je.
Staford sloužil ke psím zápasům, takže není lovecké plemeno. Ridgebackovi se vůbec nepodobá.
Stelle:Staford sloužil ke psím zápasům, takže není lovecké plemeno. Ridgebackovi se vůbec nepodobá.
Ale prd. Kdysi pro boj s býky se křížili buldoci s loveckými teriéry (a samozřejmě je používali i na lov, to se ale používal v tý době každej pes). Pak v Americe začali být populární psí zápasy. Tihle kříženci,resp. jejich chovatelé se rozdělili - část chtěla psy právě na zápasy, z toho vznikli pitbulové, část chovatelů šla po exteriéru a chtěla psy jako společníky a ochránce, z toho vznikli amstafové. Každopádně matka na fotkách není ani jedno. Takže voříšci xté generace a takovéto hezké domácí množení s kecama okolo
Tohle není pro děti. Je to nebezpečné dětem, zvířatům i dospělým osobám.
Vždy, jak stafforda atp. zkřížíte s něčím jiným, je z toho průšvih. V hlavě vydlabáno a síla na odtažení auta.
Staffordi i pitbullkové se ještě, málo, používají na prasata, v USA. Ale fakt málo. A jsou to malá prasata, ne naši divočáci. Na zápasy všude…
A právě být to stafford, tak se nebojím o lidi.
Tohle bych nechtěla ani zadarmo.
Chudáci psi a chudáci ti, co si je vezmou.
+ nebezpečí ataxie.
Tento množitel by měl ještě budoucím majitelům zaplatit.
PS: americký stafford - ten název vznikl proto, že AKC (americká obdoba FCI atp.) řekla - ok, vezmeme tyto psy (americký pitbullteriér) do svého registru, ale musíte jim najít jiné jméno, protože slovo “pit” tady nechceme, je to jáma, kde ti psi bojují, a s tím nechceme být spojováni - no a standard amerického stafforda je popis psa jménem Colby´s Primo (pitbullteriér), to píšu pro Stelle, esi ji to zajímá 🙂…už zanedlouho se ale opravdu rozdělili na dva typy a pitbull zůstal tenčí
Díky za opravu, musím, i když nerada kvůli svojí tvrdohlavosti uznat, že máte pravdu.
Děkuju za vysvětlení.
Napsat do inzerátu
Obě plemena lovily velké šelmy
a pak že jsou vhodně k dětem může jenom blázen a to asi i tento inzerent je.
No ale autor napsal, že obě plemena byla lovena velkými šelmami.
“Obě plemena lovily velké šelmy.” = velké šelmy lovily ta plemena.
Správně = “Obě plemena lovila velké šelmy.”.
Nebo nevzdělaný pisatel.
Jedni sousedi si pořídili štěňátko, kříženec. V té době měli syna dvouletého. Když pes vyrostl, měli s ním hodně problémů. Podle mě kříženec čoko labrador s nějakým bul plemenem. Jednou jim kluka i ošklivě pokousal. Taky jsem ho jednou vypouštěla od nás ze zahrady. Normálně otevřené vrata a povídám,, mazej domů. ". Ty jo takovou reakci jsem nečekala se to naježilo a šlo to do útoku. Tak ho mají doma na gauči a pouští na venčení na zahradu, na procházku ho neberou. Na procházky si pořídili novofundlaňďáka, ten je v pohodě.
Prostě to nepochopím, v dnešní době. Oba psy mají bez PP, aby ušetřili. Ale takovýho skorobula bych tedy doma nechtěla. On dost ošklivě skáče na plot a nejraději by zabil vše co jde okolo. Čekám kdy to přeskočí mají nízký starý plot, tak metr dvacet vysoký…….
Co myslíte jen tak odhadem, vypadá to jako maltipoo?
I “ čistokrevnej” maltipoo je kříženec a to tedy kříženec F1 po čistokrevných rodičích.
Jà měla křížence F1 matka berňák a otec bernardýn a kupodivu, když jsem našla na internetu stejná spojení, tak odchovanci si byli vizuelně velmi pidobní, ale jestli takhle ustálený vzhled je i u jiných “designových” psů to netuším.
Ono F1 bývá obvykle vzhledově ustálená a rozbíhá se to až od F2, proto taky většina těhle hybrid dogs jsou F1.
Tenhle inzerát odrazuje už jen tím textem.
…aneb jak dát svojí nezodpovědnosti nálepku exkluzivity…
Je to blu merle?https://www.chovzvirat.cz/inzerat/207927-sheltie-fenka/
Ano, je to blue merle. Nechápu, jak se jí můžou zbavit.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/193939118/bull-pei.php
Kometo, pamatujete si tenhle inzerát. Mám pocit, že jste s tím člověkem před pár měsíci nějak komunikovala (ve smyslu dotazu copak je to ten Bullpei). Očividně mu ten jeho hokus pokus zůstal doma na krku.
Překvapivě.🙂 Klobouk dolů, máte lepší paměť než já.
Teď aktuálně jsem reagovala (už to moc nedělám) na zaručeně čistokrevného amerického kokršpaněla bez PP. Ne, nejsou množka, dělají to jenom pro radost🙄. Ale prodej štěňat jim zaplatí režii na držení rodičů. To napsali. V podstatě perpetuum mobile. A možná zbyde i něco navíc.
podle vseho -tohle je druhy vrh, prvni prodavali v 12/23
Tak dalece jsem se o to nezajímala, jen mi utkvělo v paměti, že před pár měsíci tady podobný inzerát byl. A pokud si dobře pamatuju tak Kometa s ním tenkrát nějak diskutovala o jejich plánu na vznik nového plemena….
tak generaci F12 od mnozek si hned tak z pameti nevymazu 😂