Ano jsou bez PP ale i tak je ta cena nízká a mně jde spíš o to jestli podle fotek to jsou opravdu border kolie nebo kříženci, ty fotky se mi nezdají.
Vždyť tam píšou, že je bPP…
Vždyť tam píšou, že je bPP…
Ano jsou bez PP ale i tak je ta cena nízká a mně jde spíš o to jestli podle fotek to jsou opravdu border kolie nebo kříženci, ty fotky se mi nezdají.
Když jsou bPP, tak vám nikdo nic nepotvrdí, protože to prostě nelze ověřit. Podle pár fotek vám nikdo psa k plemeni nepřiřadí, můžete mít nakrásně křížence co dům dal, co bude vypadat přesně jako bordera, bude splňovat vizuální standard klidně, a s borderou nebude mít nic společného. Natož štěňata, na kterých nepoznáte vizuálně už vůbec nic, majitelé různých kříženců malých plemen, které kupovali jako zaručeně jorkšíra by mohli vyprávět. Za rok se na ten vrh podíváte a jeden bude metr vysoký, druhý bude třicet čísel, pátému se postaví uši… Druhý inzerát stejného inzerenta https://zvirata.bazos.cz/inzerat/191948781/border-kolie.php nevím, jak je to u kolií, ale merle bývá problematické, když nemáte podklady, na základě jakého spojení štěňata vznikla, jak prospívají předchozí vrhy…
Anonymní:Narazili jsme na levnou border kolii za 4000 Kč, budí to podezření na pravost. Posuďte, je to borderka nebo spíš kříženec s něčím?
Už fotiek (najmä toho druhého vrhu) vidieť mizerný výživový stav aj srsť a vás zaujíma, či je to kríženec?
taky me to prastilo do oci, ta spatna kondice stenat.
To mě zajímá, srst vidím, že je taková “střapatá”, to je špatné znamení? Já měla za to, že je to asi štěněčí srst, možná třeba zrovna přelínává do dospělácké - psům nerozumím, vím, že to takhle chodí u koní, a ta hříběcí srst při přelínání vypadá někdy dost zoufale. A výživový stav - podle čeho můžu určit? Mně přijdou hřbítky kulaté a přes srst toho moc jiného nevidím? Pokud se někdo podělí, děkuji.
No, presne tak isto, ako u žriebäťa, tie odstávajúce dlhé tenké chlpy nie sú ok, ale klamú tak, že to vyzerá, že pes je gulička - keď si pozorne pozrieš líniu chrbtice a brucha - za mňa teda dosť nafúknutého, chýba mi dosť hmota na zadných nohách, plus tie tečúce oči, niektoré packy sa mi zdajú trochu prešapnuté… Tak nevidím zdravé a dobré kŕmené šteňatá.
Ty merlovatý mají zbořené nohy. Může to být terénem, někdy si tak pes stoupnout může, že si hned můžu myslet, že prošlapy.
Asi klasický stodolový, venkovní chov, kde je matka na slámě, děcka běhají po venku, žerou málo…
Ta srst by mi asi byla fuk, jsou venku, je mokro… a když se podívám na podobně stará štěňata, vidím to samé.
Flekatý stojí na zápěstí. Jako. Co já vim, esi je to zápěstí.
Nebo tak - ne že žerou málo, mohou žrát hodně, ale složení nebude vhodné pro rychle rostoucí tohleto.
Kdyby tam nebyl ten merle vrh, tak si řeknu - ok, 4 litry odpovídají tomu, že si psa nikdo nekoupí na guláš a není to klasická množka.
Jo jakože “měkký spěnky” to asi jo, když jsem se na to teď zaměřila, tak jo, vypadají ty nohy prošlápnuté… V té srsti, tedy když to vypadá jako cushingová srst, tj. řídká a trčí z ní ty dlouhé vlásky, tak špatně, snad chápu správně. Snažila jsem se najít hubené štěně, ale vyloženě mě nic netrklo, možná slabší stehno na téhle fotce, ale nevím, jak moc je to špatné. Díky.
Jinak teda tohle se dá lehce spravit, pokud by to byl problém jen těch pár týdnů nevhodné výživy a pohybu, prošlapy nejsou žádná tragedie, ale rozhodně
na to nebudu spoléhat; nekoupím tohleto, protože kde se hraje na barvičky,
tam nebudou testovaný rodiče a prarodiče a prasourozenci.
Bylo by mi ukradené, že bude dospělácká srst nestandardní,
ale vadné lokty a kyčle a očička
kupovat nebudu. Celkově tento systém nebudu podporovat; zdraví na papíře a v praxi
má tazatele zajímat.
Registrovaný chov tady znamená, že je chovatel registrovaný, má reg. zvířata v celostátním registru. Jako je reg. čipů. Není to ISDS (pracovní kolie),
protože to jsou jiné peníze (ale “nestandardně” vyhlížející zvířátka tam jsou, mnozí by řekli, že to jsou bezpapíráci),
a hlavně by se tím chov. pochlubil.
Buggyra:Jo jakože “měkký spěnky” to asi jo, když jsem se na to teď zaměřila, tak jo, vypadají ty nohy prošlápnuté… V té srsti, tedy když to vypadá jako cushingová srst, tj. řídká a trčí z ní ty dlouhé vlásky, tak špatně, snad chápu správně. Snažila jsem se najít hubené štěně, ale vyloženě mě nic netrklo, možná slabší stehno na téhle fotce, ale nevím, jak moc je to špatné. Díky.
Na tomto trebárs vidieť to nafúknute brucho.
Toto má snáď aj kaprí chrbát? Plus tá packa sa mi nezdá.
A čo je teda ešte vidieť na tých fotkách, nevidím radosť. Aj tieto dve fotky, úplne zvesený chvost. Plašáci? To chceš, pri bordere.
Tedy, to musí mít zájemců, když už tu ty štěňata nabízí půl roku. Ale jak vidno, velmi aktivní holčina, každý den aktualizuje, aby se co nejvíce zájemců chytlo.
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/206434-jezevcik-trpaslici/
To je klan množičů, mají i bígly a labradory, roky, milion vrhů. Zájemce mají, proto množí čím dál víc.
Asi by bylo dobré, kdyby tyto inzeráty Zbyněk odstranil.
Proč? Proč by to měl odstraňovat? Copak je to nelegální? Ještě bude mít problémy s úřady kvůli diskriminaci…
Každý, kdo se nad tím inzerátem na vteřinu zamyslí, vidí, že je to množka. A kdo ne, ten si koupí nějakého chudáka klidné z bazoše.
Bojujme osvětou, ne restrikcemi.
presne. staci dat do vyhledavace tel. cislo - tohle se opravdu “odhalit” da…
biaca:Asi by bylo dobré, kdyby tyto inzeráty Zbyněk odstranil.
To by tam těch inzerátů moc nezbylo.😉Jsou tam i jiné - opakovaně z ČB vipeti a basenji bez PP, třeba.
Viz výše.
Neneseme odpovědnost za ty, kteří se na takový inzerát nachytají.
Tady asi taky nevěděli, jestli border nebo bordel kolie, tak je tam pro jistotu obojí. 😂
Mimochodem opravdu takhle štěně bordery vypadá?
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/208098-borderl-kollie-hnedobili-bez-pp/
Konečně jasný jméno! Moc mi to jako borderka nepřipadá.