Kdysi u nás ve vesnici chovala jedna rodina pštrosy arické. Byli jsme u nich na návštěvě ale byla jsem ještě malé ditě. Pamatuji si velkou líheň jako lednička a v ohrádce nádherná pštrosata pruhovaná jako mladé divočáčky. Staré pštrosy měli na zahradě v dřevěném výběhu. A teď k otázce jestli má někdo zkušenost. Je to spíše hobby chov nebo se s tím dá vydělávat? Je chov pštrosů náročný? Využití je pouze na maso?
Kdysi u nás ve vesnici chovala jedna rodina pštrosy arické. Byli jsme u nich na návštěvě ale byla jsem ještě malé ditě. Pamatuji si velkou líheň jako lednička a v ohrádce nádherná pštrosata pruhovaná jako mladé divočáčky. Staré pštrosy měli na zahradě v dřevěném výběhu. A teď k otázce jestli má někdo zkušenost. Je to spíše hobby chov nebo se s tím dá vydělávat? Je chov pštrosů náročný? Využití je pouze na maso?
Asi (spíš určitě) se něco vydělat dá, když si vezmu cenu pštrosího masa v restauraci. Naštěstí to tenkrát platily odbory.🙂 + z afrických pštrosů se možná prodává i peří.
Upřímně,není to takové terno. Mám zkušenosti s nandu. Ale v rámci práce. Opravdu je třeba velká líheň. Při páření může samec samici zranit,a to dost. Někdy je to i na vet. ošetření. Po vylíhnutí je dost dlouhá doba kritická,kdy se můžou objevit vady jako vady očí, rozjíždějící se nožky…. Mimina jsou náročné na stravu,na počasí,teplotu….. takže finančně je to velká investice s rizikovou návratnosti.