Aktuálně vytahuji svému psovi už třicáteho kloše, takovou invazi jsme ještě nezažili, začali se slétat na něj i na mně a pádili jsme z toho lesa, ale nestačilo jsme utéct. Bohužel jsem na návštěvě u rodičů a nemám tu žádný antiparazitní šampón, nejbližší veterinární pohotovost, kde bychom mohli něco koupit teď v noci je v Brně, 1.5 hod cesty. Protože je dost neklidný a musí ho to dost svědit ta pokousání, tak jsem si radši na tu pohotovost zavolal a tam mně doporučili jak mu mám nadávkovat lidská antialergika. Co mně ale překvapilo, že některé kloše pod ním nacházím mrtvé, nebo dost přiblbé (normálně se pohybují dost rychle potvory), může to být tím, že má v sobě tablety Bravecto? Nemáte s tím zkušenosti někdo? I třeba s tím, co jiného můžu ještě dělat? Ráno letím pro ten šampón do města a tajně doufám a vzývám boha jménem Bravecto, že ti zbylí, co jsem ještě nenašel do rána zdechnou …
Tak po “napití” asi Bravecto funguje i na kloše, ale psovi je to k prdu, protože štípanec už bude svědit. Mně myslivec doporučil před procházkou použít Arpalit sprej, nepoužívala jsem tedy přímo, ale nastříkala na hadřík a psa potřela. Klošů i tak ubylo. Nejvíc samozřejmě pomáhá vyhýbat se místu výskytu, což ne vždy jde (zvlášť, když ty příšery jsou prakticky všude). Nosit s sebou kartáč, psa průběžně projet. V lékárničce mít třeba Fenistil kapky? Štípance/blízance ošetřit betadinou.
Zkoušela potírat jitrocelkou, která mně i okolí na štípnutí funguje skvěle, ale jemu to nepomohlo. Největší úlevu přinesl Apoquel, který byl podán na jinou alergii, jsou to neskutečný svině.
Děkuji Ronjo za rady, ráno jsem našel na pelíšku dalších 5 mrtvých a už mu nemůžu žádného najít na tělě, tak myslím, že to Bravecto to zničilo. Jak říkáte kousnutí to nezabrání ale vícero kousnutí od jednoho kloše zřejmě ano. A jako ano, z mládí jsem něco takového tady v Bílých Karpatech vůbec neznal při pohybu se psy v lese. Poprvé jsem na to narazil v Čechách a toto léto jak na Šumavě tak teď už i tady na česko-slovenském pomezí. Hnus 🙂
Máme na Česko - Slovenském pomezí chalupu. Kloši mi tak nevadí, horší je klíšťové peklo. Stačí vyjít před chalupu a už na vás skáčou😀. Mi kolikrát přijde, že jen čekají, až se otevřou dveře.
I když nad tím tak přemýšlím tak mám pocit, že loni tam bylo klochů víc. To se nedalo lesem ani pojít.
Máte někdo tip, co použít proti těm zm*dům (sorry, ale nemám prostě jinej výraz… 😈) na vlastní vlasy? Mám to normálně švihnout antipa šamponem pro psy? Nikdy jsem to nezkoušela.
Včera jsme byli pohřbít fenečku v lese a bylo jich tam třicet miliard. Předpokládala jsem běžné komáry, tak jsem se před odjezdem slila repelentem, ale nepomohlo to na nic. Nikdy za celej život jsem neviděla dohromady tolik klošů, jak za tu půl hodinku, než jsme to vyřídili. Od té doby mám až paranoidní pocit, že je mám všude ve vlasech. 🤮
Jo tak na běžný procházky to myslím nepotřebuju. Já vlastně ani nikde v lese kloše ještě nepotkala a stejně mám běžně kšiltovku a pohybujeme se, tak nemaj moc šanci a navíc mají nabídku psů, tak co by lezli na mě. Ale včera jsme fakt stáli půl hodiny na místě a naletělo jich na mě mraky. Jde mi spíš o to, čím teď aktuálně sjet tu hlavu. 😀
Asi čímkoliv. Si myslím, že na druhu šampónu nezáleží. Já těm antiparazitárním moc nevěřím.
Ale co by mohlo zabrat, je Neostomosan. To by neměli přežít ani kloši. Nebo olejový zábal? Jako bonus krásné a lesklé vlasy.🙂
Ty kokos z Neostomosanu bych měla asi větší paniku jak z klošů. 😂 A ten smrádeček. 😂
Jako ani se nedrbu, když na to nezačnu myslet. U mě asi fakt víc funguje paranoia jak to, že bych tam mohla něco mít. Ale jak douklízím a půjdu do sprchy, tak nějakej antipa najdu a zkusím to. Snad nebudu plešatá. 😄
Už jsem to psala na IF. Mám fenu alergičku na upíry, alergii jí rozjely právě tyhle kloší svi*ě. Nenávidím je.
Nicméně jsem našla řešení - deltamethrin. Bohužel obojek s tou účinnou látkou nestačí. Používám přípravek Sputop, jen to spot-on na krávy a ovce. Ředím ho 15ml do 1l vody a aplikuju rozprašovačem na povrch srsti. FUNGUJE!!! Díky němu je fena poslední 2 roky pouze s minimálními projevy a bez léků.
A protože v létě často koupu a deltamethrin je toxický pro vodní organismy, udělala jsem sérii pokusů na komářích larvách (opakovaně pokusná + kontrolní skupina), ze kterých vyplynulo, že "můj repelent” přestává být toxický do 10h po aplikaci.
Pozdě,ale přece. Na kloše ve vlastech si stačí prostě umýt hlavu,chcípnou😉 já je nesnáším, bohužel se jim s našimi zálibami nevyhneme, a dělají na mě nálety