megi-the-pes:S takhle vykloubeným nártem s “prsty” ke mně jsem psa neviděl ještě.
To je tatarsky?
Aby jste se z té češtiny “nepotento”. 😄
Bončo:
Ukázka překlepu🌹 Který se mi už taky povedl mockrát. I v SMS zprávách.
trojAAAcko:Já používám pomůcku tebe / tobě. Takhle nám to vysvětlovala učitelka na základce a nějak se toho držím. Jenže mi to pořád přijde jako hrozná věda. 😃
Já si zase říkám - koho, co = mě, komu, čemu = mně.
Každý má jinou pomůcku.
Štěňátka jsou 3x odčervené,očkované a čipované.
Snadno. Bohužel takové vyjadřování čtu i slyším i v médiích.
Vzpomínám, jak jsem v jednom nejmenovaném časopise (vcelku seriózní, žádný bulvár) četla, jak jsou čmeláci důležití při opilování rostlin.
tam ale chybí o kom
komu a o kom = mně
všecky ostatní případy = mě
tam ale chybí o kom
komu a o kom = mně
všecky ostatní případy = mě
Tam, kde můžu říct “mne”, můžu napsat “mě”.
Tím si pomáhám já.🙂
trojAAAcko:Na tom posledním komentáři mi něco nesedělo. Musel jsem si ho přečíst asi třikrát než mi to došlo. 😃 Jména jsou zamazaný, ale s tím dotyčnou osobou jsem párkrát něco diskutoval a nějak jsem tušil, že to nebude nejostřejší tužka v penále, ale tohle jsem opravdu nečekal. 😃
Ano,omlouvám se,překlep to asi není..Mě(mne)?-s tím teda mám já problém,🤭 spíš upoutalo celkové znění,že:
Na tom posledním komentáři mi něco nesedělo.
Hledala jsem poslední komentář…Pak mi došlo-později,až jsem napsala ten komentář-že se to týká toho “obrázku”-poslední věta..a už dřív bylo psáno,že
ale s tím dotyčnou osobou…a....že to nebude nejostřejší tužka v penále…
se mě(mně) jaksi dotklo,jak se o té osobě vyjadřoval..Chtěla jsem odpovědět,že kdyby se tak vyjadřoval někdo o něm..není to slušné..Je tu spousta pisatelů v různých vláknech,co píšou hrubky,a přecházím to,protože “nikdo není dokonalý”..Ale jak píše trojAAAčko,uklepnutí vedle-to ne…..nemyslela jsem překlep vedle na klávesnici,ale “skřítek”, který tu mění písmenka za pochodu..Určitě Doron napsala Bobča a skočilo jí tam "Bonča"..Kolikrát se vracím opravovat text,který jsem napsala,a před tím jsem si ho kontrolovala..
Na mě,mne a mně nemám pomůcku,píšu to jak si to myslím,takže já možná to mívám blbě pořád…ale jaksi mě to až tak netrápí..Jak říkám-bude mi za měsíc 69,a nezabývám se až takovými drobnostmi..Nic proti Vám Doron💐🌺
kometa:Já si zase říkám - koho, co = mě, komu, čemu = mně.
Každý má jinou pomůcku.
tady je vlastně pomůcka..ale já s mou hlavou nevím,jestli to zrovna nepřehodím,jak nad tím budu přemýšlet🤭
Bončo, to je dobrej překlep. Skoro lepší než malinkou(pro nezasvěcené, kdo nechodí do vlků, varaxi chtěla napsat s maminkou)
Já používám stejnou pomůcku, jak Megi, nejlíp se mně to pamatuje.
megi-the-pes:S takhle vykloubeným nártem s “prsty” ke mně jsem psa neviděl ještě.
To je tatarsky?
Aby jste se z té češtiny “nepotento”. 😄
Jsme ve vlákně o češtině.
Stelle:Jsme ve vlákně o češtině.
Vidím, to je jen takový místní “folklór” s Megi.😄
Nemáte megí rád?
Stelle:Nemáte megí rád?
Tady není nikdo koho bych neměl rád.🙂 Nenávisti si ještě užijeme..
Ale ne, to je jinak, tohle je čistá debullita.
Když to někomu leze na mozek, ať si zaplatí k.rvu.
To doufám nebyla reakce na mne.
megi-the-pes:Ale ne, to je jinak, tohle je čistá debullita.
Když to někomu leze na mozek, ať si zaplatí k.rvu.
Teda Megi styďte se, je tady dítě.😯
“Aby jste ” je špatný tvar, správně je “abyste” 😉
Stejně jako by jsme. Správně je to bychom.