Čárkami se musí oddělit přívlastek volný. Je ta informace, kdo onu akci pořádal, hrozně důležitá? (Pak se tam čárky nacpou.) Pro někoho, kdo sleduje politiku, možná. Zbytku je to ukradené, navíc se to v textu dál (beztak i v titulku) určitě zmiňuje eště 180x, protože tak se noviny píší. Teda dnes se píší tak, že ukradnu originál, špatně přeložím a nedám to ani jednou korektorovi. Tak nějak vznikají ty chyby. Já ten přívlastek ani nerozeznám. Je zima, mozek zamrzlej, rozmrzne v dubnu. Takže napíšu “setkání, které pořádal”, enže to nevypadá tak vznešeně, že jo.
Už i já jsem mimo a to je řeč pomalu mých vrstevníků. 😀
Jen mi přijde takový dotazník trošku už zastaralý, protože dnes používají už takový mix s angličtinou, že už to ani nejsou ani převzatý slova.
Už pár let jsem chodil do práce pěšky nebo jsem jezdil autem, ale před pár měsíci když jsem se vymlátil v autě tak jsem byl nucen nějaký čas jezdit autobusem a ráno pěkně se studenty. Upřímně, bych neřekl, že mám tak špatný znalosti anglického jazyka, ale ta jejich kombinace je pro mě tak matoucí, že jim nerozumím. 😀
Taková klasický věty ve stylu “To musíš takhle, you know.”
či když jsme jeli s papouškem tak jedna holčina říká druhé “to je tak cute, škoda, že jsem na ty zvířata úplně empty”
Řekla bych, že nespisovně chodí čurat, spisovně čůrat. Určitě ne čúrat. 😀
Ba ne, všechny 3 způsoby jsou možné, i ten s čárkou. Narazila jsem na to v nějakém kvízu. Miluju kvízy. I když někdy….Berberis, co mám na zahradě, zařadili jako dřín.