kometa:To jste napsala schválně - specyfika a kíblu?
A i křápnutí hlavičkou o schod je považováno za týrání.
Schválně, aby to zapadlo do tématu, když já zas o štěňatech…
Ještě “z vodou” jste přehlédla 😊
Čapek asi česky docela uměl…
Premiér vykrad Krakatit, je to trapák, ale do tohoto vlákna to tahat nebudem. Díky
“vždycky můžeme použít slovo skupina nebo houf”
nemůžeme, já určitě ne, houf užívám pro hejno nebo stádo nebo tlupu nebo smečku nebo kolonii malinkatých; mláďat - člověčích i zvířecích
např.: houf spratků
houf pitbullů?
🙂
Sarah01:A co je tam česky špatně?
Proč špatně? Téma je “Čeština je krásný jazyk”, tak máte krásný český citát. Nebo se sem smí dávat jen chyby ?
megi-the-pes:Čapek asi česky docela uměl…
Premiér vykrad Krakatit, je to trapák, ale do tohoto vlákna to tahat nebudem. Díky
Bingo ! A Čapka jste poznala, nebo našla ? No, nebudeme, jen ten Čapek se mi líbí. Mizím do politiky 🙂)
orionka-2:Proč špatně? Téma je “Čeština je krásný jazyk”, tak máte krásný český citát. Nebo se sem smí dávat jen chyby ?
Jakkoliv je krásný, tak patří spíš do Politiky, souhlasím s Megí, že sem se to cpát nemusí.
Našla. Film jsem neviděla a Čapkové u mě skončili topením štěkanátek. To bude taky česká specialita.
megi-the-pes:Našla. Film jsem neviděla a Čapkové u mě skončili topením štěkanátek. To bude taky česká specialita.
Nevím, jestli je to česká specialita, nevím jestli Čapkové topili štěňata. Různé země mají různá specyfika : Angličani, ti milovníci psů, řeší vysloužilé závodníky oběšením. Nebo už ne?
Abych nebyla špatně pochopena, rozhodně topení psů neschvaluji, stejně jako topení koťat. Lidi jsou pokrytci, než by kotěti křápli hlavičkou o schod, tak ho nechají bojovat o život v kíblu z vodou.
To jste napsala schválně - specyfika a kíblu?
kometa:To jste napsala schválně - specyfika a kíblu?
Schválně, aby to zapadlo do tématu, když já zas o štěňatech…
Ještě “z vodou” jste přehlédla 😊
Dodám - ničemu hlavičkou o schod nekřápu. Mám kocoura a vykastrovaného. Jen sděluji, že topení je to nejhorší.
Potkaly jsme na vsi plačící děti s kotětem vitaženým z ribníka. Zachránily, donesly domů a máma jim řekla, ať ho hodí zpátky. Paní vemte si ho, my ho tam nechceme hodit. Tak jsme ho naložily do auta ke dvěma psům.
Proč tady trolíte čestinářské téma, se nudíte?
Plaka:Proč tady trolíte čestinářské téma, se nudíte?
Trolí se napříč tématy. Stačí se začíst. Do tématu Čeština se dá vložit téměř cokoliv. Však tam máte češtinářské perličky. Tak jaképak trolení ?
Dyk jo, napříč tématy. Ale to snad neznamená, že to musí být i tady.
Orionka:Dodám - ničemu hlavičkou o schod nekřápu. Mám kocoura a vykastrovaného. Jen sděluji, že topení je to nejhorší.
Potkaly jsme na vsi plačící děti s kotětem vitaženým z ribníka. Zachránily, donesly domů a máma jim řekla, ať ho hodí zpátky. Paní vemte si ho, my ho tam nechceme hodit. Tak jsme ho naložily do auta ke dvěma psům.
není to zbytečné??takové schválně “vyrobené” chyby? .co tím sledujete?
napříč tématy se používají například slova v nářečí…to je snad milejší,než psát “kíbl”
Bobca:není to zbytečné??takové schválně “vyrobené” chyby? .co tím sledujete?
To já kometě pro radost 🤭
https://www.idnes.cz/usti/zpravy/zmije-gabunska-ustknuti-nemocnice-zachranari-chovatel.A240708_134346_usti-zpravy_grr
Chovatele z Lounska uštkla prudce jedovatá zmije gabunská, je ve vážném stavu
Chudák zmije, je otázka, zda je správně léčena a jestli přežije…😜
😀 Mám pocit, že občas ty články píše AI. Nebo by je napsala líp?
“Muže transportovali vrtulníkem do jedné z pražských nemocnic.” (Toto se v novinách - i v tv zpravodajství - opakuje nechutně často.)
No tak ještě že ne do dvou pražských nemocnic.
Vidíte a mě tahle formulace neuráží.
A co toto? 🙂