Tak krmení jsem jim dal ven. Původně jsem je chtěl na něj nalákat dovnitř.
Dvířka jsou asi menší cca 25 x 30 cm. Ode dneška jim otevřu hlavní vchod a uvidíme.
Ahoj přátelé
Dostal jsem 9 měsíčních kuřat. První 4 dny byly zavřené v kurníku aby přivykli. Poté jsem je vypustil do výběhu. Problém je že večer nejdou do kurníku a musíme je vždy pochytat. V kurníku mají krmení a vodu a venku jenom vodu. Nechal bych je v kurníku déle ale jsou hrozná vedra. Prouza
Do kurníku se musi kuřata naučit chodit ..jak je kurník postavený?..je uvnitř světlo?..okno?..asi máte malá dvířka a kuřata se bojí.. proč jim nedáte krmení ven,aby se mohla kuřata nažrat?.. když je necháte v kurníku déle, stejně se tam chodit nenaučí, protože neví kam.. spíš bych je do kurníku pomalu nahnala, než je chytat..fotku?..
No, záleží, co myslíte tím “večer”. Ono dnes je vidět do 21.30 a část mých kuřat ještě ve 21.10 trajdá venku a chytá hmyz. I když dobře ví, kde mají domov a podmínky tam mají top. Pokud v tom kurníku nezažily negativní věci (vedro, čmelík, noční útoky predátora např. přes pletivo aj.), tak tam normálně chodit mají a budou. Ale pokud to srovnáváte se slepicemi, které třeba v 18.00 už sedí, tak se to srovnat nedá. Kuře je víc aktivnější, mladá slepice taky. Čím starší, tím chodí obvykle sedět dřív.
Tak krmení jsem jim dal ven. Původně jsem je chtěl na něj nalákat dovnitř.
Dvířka jsou asi menší cca 25 x 30 cm. Ode dneška jim otevřu hlavní vchod a uvidíme.
Kurník je na nožičkách. Uvnitř jsou 2 okýnka z toho je jedno větrací. Uvnitř je dost teplo
což by jim mohlo vadit. Ale s tím nic neudělám
Jestli je kurník na nohách a malý vchod,tak to bude déle trvat, než se tam naučí..bude dobré,otevřít ten hlavni vchod..