Dobrý den, chtěla jsem se s vámi poradit. Mám 5 chovných samic a každá mi porodila, neudělala si hnízdo, takže králíčata byla roztahaná po kotci. Každá mi to udělala minimálně jednou, takže se domnívám že jim nejspíš něco chybí. Jestli s tím má někdo zkušenost, tak bych byla ráda kdyby mi poradil co s tím. Děkuji
Dobrý den, chtěla jsem se s vámi poradit. Mám 5 chovných samic a každá mi porodila, neudělala si hnízdo, takže králíčata byla roztahaná po kotci. Každá mi to udělala minimálně jednou, takže se domnívám že jim nejspíš něco chybí. Jestli s tím má někdo zkušenost, tak bych byla ráda kdyby mi poradil co s tím. Děkuji
něco jim nevyhovuje. mohou mít malé kotce, kde nemají ani volný roh ke hnízdu a žití, nebo je něco trvale ruší a nemají klid (vadí třeba i myši, ale i jiné věci, hluk, vibrace… nebo mají v kotci horko, málo vzduchu, nemají vodu… co já vím.
Samice ke zdárnému odchovu potřebují:kvalitní a dostatečné krmení v době březosti,dostatečný prostor,možno i částečně zastíněný kotec či kotiště,stavební materiál na hnízdo,klid a dostatek vody.
Včera odpoledne narozených 7 Aljašek.Jen hnízdo má samice skoro na polovině kotce.
Jestli máte nízké kotce,ne moc zastíněné a ještě jim tam dáte záclonu,tak to tam musí mít na chcípnutí.Jako k čemu je ta záclona dobrá? Proti moru je vám k ničemu a proti MXT také.