Já jsem spoustu let odebíral oba tyto časopisy. O něco kvalitnější se mi zdála Nová exota, ale tam je zase polovina obsahu o jiných druzích než o papoušcích takže polovina článků byla pro mě nezajímavá. Ale asi před dvěma lety se ve mě něco zlomilo a oba dva jsem zrušil. Zdálo se mi že je tam už za ty léta omíláno to samé pořád dokola. Mám ještě několik čísel co jsem nestačil přečíst a nějak se k tomu nemůžu dokopat.
Pravda je taková že Exota se rádoby tváří jako lepší z této dvojice, majitel se tak i prezentuje. ALE! Co do počtu článků opravdu o papoušcích to je spíš remíza. Protože jak píše ALEX v Exotě zaujímá podstatnou část jiné exot.ptactvo než papoušci. Toť můj skromný názor. Váš většinou pouze čtenář 🦜
je to také smutné ale časopisům se zářná budoucnost moc nevěští. Dnes je vše v on-line světe, lidé čtú v MHD, na zastávkách atd z mobilu. Noviny apod.už je dnes přežitek starších. První to pochopila Fauny časopis, ostatní do čeká do pár let, bohužel.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.07.2023, 18:18:45
vůbec nesouhlasím… já právě miluju tu možnost se na chvíli zastavit, dát si kafe a otevřít tištěný časopis, přečíst si něco zajímavého. Fauna skončila z důvodu změny majitele který vubec nemá s chovatelstvím nic společného a vůbec nepochopil o čem ten časopis a i www.stránky jsou… Já odebírám oba časopisy a odebírat budu i nadále, těch pár kaček ročně za to stojí. Jinak asi o trochu raději mám novou exotu, rád si přečtu i o např. zoborožcích, timáliích apod. Časopis Papoušci se mě zdá více zaměřený na mazlíčkáře, což já osobně vůbec nemusím, nadruhou stranu chápu, že to asi bude silná skupina předplatitelů.