Dobrý den, máme kačera a 2 kachny pižmovek, každý rok odchováme kolem 30 kachen. Uvažujeme nad automatickou škubačkou peří. Máte zkušenost, je to užitečná věcco zkrát dobu škubání? Případně jakou značku doporučíte. Děkuji, Ilona.
Škubačka na drůbež
Taky se přidávám, chtěl bych plastovou(hlavně kvůli snadnějšímu uskladňování) a vybral jsem Cimuku YL-PL02-C, takže kdyby měl někdo co k tomu říct, sem s tím 🔮
Tak nakonec sem pořídil Zipper - střední velikost.. Kvalitu nemůžu nějak hodnotit, nemám žádný zkušenosti ani srovnání s jinou škubačkou, ale obecně, jeden z nejlepších kupů za poslední dobu.. Škubat Wyandotky pro mě bylo za trest, jak maj jemný nadejchaný peří, všude je ho plno, lepí se to na ruce, tady bomba.. Spařim v zavařovacím hrnci(nastaveno 60°C) cca 10-15vteřin, šup do škubačky a za 15vteřin hotovo, na čistým stole bez jakejchkoliv zbylejch pírek.. Sledoval sem na Youtubu růrný videa a kolikrát jim zůstávalo peří na křídlech nebo biskupoj, tady nic.. Čistá nepotrhaná kůže.. Pod odtok sem hodil stavební vědro a po 14kohoutech sem ho naplnil dvakrát, sejtkem vybral peří - celkem vrchovatej kybl, vodu přecedil vylil a hotovo.. Buben je rozebírací, čistění je tak v pohodě.. Pro mě fakt obrovský nadšení, tipnul bych si ale, že kohoutci moje nadšení tak nesdíleli 😄