Dobrý den mám takovou otázku. Když chci koně nasedlat a dát mu ohlávku a otěže začne vyceňovat zuby jako by mě chtěl kousnout a nenechá se ode mě ani skoro pohladit a od jiných jo. Poradíte mi prosím co mám dělat zkoušela jsem všechno ale pořád nic nejde to děkuji.
Dobrý den mám takovou otázku. Když chci koně nasedlat a dát mu ohlávku a otěže začne vyceňovat zuby jako by mě chtěl kousnout a nenechá se ode mě ani skoro pohladit a od jiných jo. Poradíte mi prosím co mám dělat zkoušela jsem všechno ale pořád nic nejde to děkuji.
Dát mu ohlávku a otěže - na čem teda jezdíte? Na ohlávce? Bezudidlové uzdečce? Udidlové uzdečce? Provazové ohlávce?
Poradit by vám měli tam, kde jezdíte. Co my tady vymyslíme, když neznáme vás ani koně?
Vy říkáte: “Pojďme jezdit.” Kůň Vám na to říká: “NE!” Proč, to je potřeba zjistit na místě, my to tu zodpovíme těžko, když tu situaci nevidíme. Nejspíš ho buď něco bolí (zdravotní problém, nepadnoucí sedlo …), nebo něco děláte blbě.
Už jsme se u nás ve stáji domluvili. Jsem začátečník a ten kůň to prý dělá bežně.
Viz KatyQ. Zamyslela bych se, jestli tím kůň nedává najevo nějaký diskomfort. I když jako začátečník těžko posoudíte zdravotní stav nebo výstroj nebo kvalitu výcviku.
Taky mě zaráží, že vás v tom nechali plácat a nikdo na vás nedohlížel, dokud jste se sama neozvala.