Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 09.06.2024, 17:28:52
Jídelní lístek z roku 1965 samozřejmě ne, to jsem nebyla na světě. Z cigaret znám jen startky, a to jen od vidění. A v automatu Koruna jsem nikdy nebyla. To ostatní znám. Tu hliníkovou krabici na jídlo máme.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 09.06.2024, 17:28:52
Na co se pamatujete ?
Pamatuji si první čtyři fotografie. Coby dítě a puberťák. A vlastně i později - ještě na VŠ jsme se coby studenti vešli se smažákem s hranolky a pivem do 10 korun. Možná i s moučníkem.
Protože je tam plno vajec. 🙂 Divné. Ale nevšimla, šla jsem si to přečíst. Zajímavé. I když… nevzpomínám si, že bych jako děcko jedla kuřecí řízek nebo “čínu” atp.
Všimla jsem si jenom dibule. 🙂
Mimochodem slépky šly spát na stromy, su zvědavá, jak je sundám.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 09.06.2024, 17:28:52
Trochu si pamatuji na Korunu, když jsme byli v Praze, občas jsme tam na nějaké jídlo šli, párky, já toho moc nejedla. Pamatuji si, když jsme tam byli naposledy, tak mi strejda bez ptaní koupil jahodový koktejl, pak koukal, že ho nepiju, tak jsem mu řekla, že ho nemám ráda, že se omlouvám a on ho vypil na ex brblaje, taková dobrota, co já bych za to dal, kdyby mě na něj někdo pozval 🤭.
hm? asi to nikoho nenapadlo🤔?Určitě se porcovaly,ale možná se nedělal řízek?Jako děcko jsme chovali jen králíky,ty na řízek byli,slípky na vajíčka-po vynesení byla polívka..kuřata se nekupovala-nevím vlastně,jestli na dědině u řezníka vůbec byla..jako vdaná pak jsme měli brojlery(i 50ks-bylo nás moc),a myslím,že jsme je taky jenom pekli vcelku..nebo naporcované,ale řízek??myslím že né-byli to macci-3-4kg.…Později menší kuřata jsem dělávala na stojánku-bylo jak grilované..
Cigára si pamatuju ze střední,smažený sýr byl za 7,20,knedlík s vejci za 5,a něco..krupice nějak za 4,5..tu kvůli nám pak přestali dělat,bo jsme na ni chodili na “Růžek”v Kostelci n.Orl.1974
Protože je tam plno vajec. 🙂 Divné. Ale nevšimla, šla jsem si to přečíst. Zajímavé. I když… nevzpomínám si, že bych jako děcko jedla kuřecí řízek nebo “čínu” atp.
Všimla jsem si jenom dibule. 🙂
Mimochodem slépky šly spát na stromy, su zvědavá, jak je sundám.
My jsme kuřecí na čínu dělávali už kdysi dávno, protože pečený se brzo přejedlo a s řízkama se pokaždý piplat všem nechtělo. Ale byla to taková čína bez těch ochucujících omáček, bez výhonků, dnes by se spíš řeklo kuřecí nudličky na tradičním koření. 😀 Přidalo se, co se doma našlo. A časem se tak začal dělat i králík. Protože jinak ho už fakt nikdo nechtěl. Možná jen na guláš.
my měli pečeného,na máčku a smaženého..mezitím maso z konzervy..zabíjačka se dávala do plechovek..kroupy,jitrnice,maso,bůček(něco se vyudilo)polívka…klobásy.