Je to možný?
Veselé okénko
Pleny pro dospělé.
Rapotačka:Je to možný?
No mě to nepřekvapuje…. cyklistů je tolik, že z hlediska nějaké pravděpodobnosti, by bylo spíš divný, kdyby se toto nedělo.
Nádherné video, to neomrzí.
Sardullah:No mě to nepřekvapuje…. cyklistů je tolik, že z hlediska nějaké pravděpodobnosti, by bylo spíš divný, kdyby se toto nedělo.
Jj, je jich hodně, ale tohleto je buď nahraný, nebo to svědčí o tom, že někteří už jsou úplně vymletí. V poslední době mě začínají dost děsit koloběžkáři, kličkují napříč silnicí, nejsou často vůbec osvětlení a nemají helmu.
A co jezdci na jednom kole, které ovládají jen nohama? Zrovna předevčírem měl jeden nehodu. Narazil do zaparkovaného auta, které bylo z dálky vidět. Asi chlapec nedával pozor. Způsobil škodu na autě. Naštěstí někdo zavolal policii, tak snad ji uhradí.
balu:A co jezdci na jednom kole, které ovládají jen nohama? Zrovna předevčírem měl jeden nehodu. Narazil do zaparkovaného auta, které bylo z dálky vidět. Asi chlapec nedával pozor. Způsobil škodu na autě. Naštěstí někdo zavolal policii, tak snad ji uhradí.
Myslíte toto? https://www.alza.cz/sport/jednokolky/18859182.htm#
To by snad na silnici ani nemělo jezdit, ale taky jsem to tuším v sobotu někde kolem Olomouce zahlédla. Připadá mi to ještě nebezpečnější.
Ano, tohle. V Brně na tom jezdí fůra lidí, hodně kurýři. Jede to rychle, kličkují mezi auty a šalinami.
Tento nekličkoval, bylo to na rovné ulici.
Myslím, že pokud jezdí v provozu, měli by mít povinné ručení. Když takhle poškodil auto, škoda malá nebude a kdoví, jestli to zaplatí.
To je marné, stejně jak u cyklistů a koloběžkářů povinné ručení není vyžadováno. A protože je tu mocná cyklistická lobby, tak to asi dlouho ještě nebude povinností.
balu:To je marné, stejně jak u cyklistů a koloběžkářů povinné ručení není vyžadováno. A protože je tu mocná cyklistická lobby, tak to asi dlouho ještě nebude povinností.
I ty, Brute? 🤣
Balu, já měla zato, že jsme, tak nějak společně, proti dalším regulacím a buzeracím..
Tohle není buzerace, ale narovnání nerovného stavu, kdy někteří účastníci silničního provozu musí mít povinné ručení a jiní ne. Podmínky by měly být stejné.
Na tomhle se dá jezdit?? To vidím poprvé.. Já myslela tu jednokolku z cirkusu 😀🤭
balu:Tohle není buzerace, ale narovnání nerovného stavu, kdy někteří účastníci silničního provozu musí mít povinné ručení a jiní ne. Podmínky by měly být stejné.
Nevím, jak je to dnes, už se mě to netýká…Ale na škodu způsobenou cyklistou se vztahovalo Pojištění domácnosti s připojištěním škod, způsobených členy domácnosti. (Podobně jako škoda za lahev alkoholu rozbitou v sámošce nebo, když pes někomu utrhnul nohavici.) Pak by povinné ručení bylo duplicitní. Povinné ručení snad musí mít koloběžky elektrické. Takoví ti rozvozci jídel na “jednokolce” by měli být pojištěni firmou - “pojištění na blbost”, kterou jsme měli v zaměstnání všichni.
Zavedení povinného ručení pro kola, koloběžky a jednokolky by bylo pojištění ze zákona, tak, jak jsme zvyklí u aut a jiných motorových prostředků. Pojištění domácnosti není povinné a všichni ho nemají. A co si pak vezmete na viníkovi nehody? Budete se soudit, když se s ním nedomluvíte…
Tak na ty jednokolky se od dubna to povinne ruceni vztahuje, ne? Jsou elektricke?
Nevím, jestli na jednokolky. Ale nevztahuje se ani na všechny elektrokoloběžky, natož na kola a koloběžky bez el. pohonu. I když i to jsou účastníci silničního provozu a mohou zavinit nehodu se škodou na zdraví i majetku. Je to paskvil, tak jak všechno, co dělá tato vláda.
Jéžišmarjá, když já vidím tu starou paní na vesnici, co jede do sámošky nebo na hřbitov, jak si zařizuje povinný ručení.
A možná i řidičák na kolo by lidi mít mohli !
Měli by ho mít !
To je samozřejmě problém. Na jedné straně to, o čem píšete vy, na druhé straně pumpičkáři, kteří nerespektují nikoho a nic a když způsobí nehodu, tak je problém domoci se náhrady škody. Bohužel, nehod způsobených cyklisty přibývá, oběťmi jsou ponejvíce chodci nebo jiní cyklisté, inlajnisté, atd. Vzhledem k tomu, že si s tím zatím neporadili odborníci, my to tady sotva rozsekneme.
Pokud jezdí po silnici rychle a fakt jsou schopni poškodit auto, což s pohonem na elektřinu určitě jsou, tak by povinné ručení mít měli. Ono to sice jde vymáhat u soudu, ale to je vždycky na dlouhé lokte, známe to, jak rychle pracují naše soudy. To si člověk musí to auto nechat opravit na svoje náklady a než vysoudí nějaké peníze, tak už ho třeba ani dávno nemá.