👍👏
Úžasný popis!
Radujte se, že jste žena a né fena 😇. 1 : 5,6,7…….
balu:Ani jahody v rumu nebo v kvalitní vodce nejsou marné…
Já jsem kozí mléko nikdy nepila. Jsem vůči němu předpojatá, protože maminka v dětství musela kozí mléko pít, čerstvě nadojené, a neměla ho ráda a nám to líčila tak barvitě, že nějak nemůžu. Ani kozí sýry. Ten blok tam mám.
Zelené švestky jako olivy - to jsem nikdy neslyšela.
Kozí sýry jsem jeden čas brala od farmářky pravidelně. Pokud byl čerstvý, ani jsem nepoznala, že je kozí, byl opravdu dobrý. Někdy dobrý nebyl a to nevím, jestli to bylo tím, že nadojila málo mlíka a nebo jí to delší dobu stálo v lednici. A ono stejně, jak to máte každý den, tak se Vám to přejí, jako snad všechno.
Tak já teda nemůžu ani kozí mlíko ani sýr, prostě nic…za prvé mi to hodně smrdí a teda ani mi to nechutná…jednou jsem jedla sýr o kterém jsem netušila, že je kozí a upřímně jsem to musela vyplivnout, to jsem nedala…..jó takovej ovečkovej, tak to je jiná….
👍👏
Úžasný popis!
Radujte se, že jste žena a né fena 😇. 1 : 5,6,7…….
My si jako děti dojily volně puštěné kozy na pastvě a pily to jako bobříka odvahy(takové volné hospodářství, dědula měl i koníky a krávy a hlavně kozla) ty kozy od toho kozla pušily na dva metry a podobně i to mlíčko. Takže já to mám s kozím takto 🤮…a to i drahý kozí sýr z Francie (dárek) skončil v psím chřtánu.
Jedinou rozmačkanou - mixovanou věc, kterou nesním, je banán. A jelikož pracuju v domově seniorů, ten mix co krmím prostě ochutnám, jestli je to opravdu k jídlu, pokud ne, hledám variantu, aby se senior chutně najedl, někdy je to jediné, co jim zbývá za radost. (mačkaný banány ale klientům chutnají 😇)
Děláme si doma kozí sýry,tvaroh,mléko pijí i všechna 4 vnoučata.Ale ono záleží i na plemeni koz.My máme české hnědé,ty sice nedojí tolik,ale mléko cítit není.Sýry i tvaroh dělám z čerstvého mléka hned ten den,co se nadojí.Pokud se nechá v lednici,chytá pachy.Ještě tak 2 dny vydrží zavřené v láhvi,ale pak už mně také nechutná.Když nechávám sýr známým,tak se také zpočátku divili,že není cítit,oproti těm kupovaným.Děláme čistý sýt,ochucené různým kořením a bylinkami nebo nakládaný v oleji.Ono je to obdobné jako s masem.Máme několik známých kteří říkali,že by kozu nikdy nejedli a když se naložila,udělala na grilu ani nepoznali,co jedí,pokud se jim to neřeklo.
Jojo, a nerozvinutá poupata pampelišek jako kapary.🤣 A pampeliškovej med, to byla děsná kravina .
My byli zamlada dost chudý. Můj stejda dokonce napsal takovou knížku “ Péťa vařič”, vycházela nejdřív na pokračování v Mladým světě, a byla plná příšerných laciných receptů. 😅
Děti, chudinky moje zlatý, nedostaly na výběr, ale zase jsem je do jídla nikdy nenutila. Ale co už, zas to kozí mlíko bylo asi zdravější a kozy byly moc fajn. Zase bych je chtěla .
Akorát se bojím, že kdybych s nima trávila tolik času jako tenkrát, byli bysme zase dost chudý. 🤣
Jéje, jdu se sem zasmát a tady se mlsá… a já mám piškoty a pudink ve skříni a višně naložené v rumu ve sklepě 🤩
Jdu vařit…😜
….pampeliškový si dělá pořád, ale chlebová polívka mě bude strašit navždy…
tak zpátky k tématu
Teroristé, kteří minulý týden obsadili vinný sklípek na okraji Znojma, stále nejsou schopni formulovat své požadavky.😀
Věřím a nehaním kozí produkty. Jen prostě já je nevyzkouším.
balu:Věřím a nehaním kozí produkty. Jen prostě já je nevyzkouším.
Tak samo,každý máme něco,co nemusíme.
Doron:Jojo, a nerozvinutá poupata pampelišek jako kapary.🤣 A pampeliškovej med, to byla děsná kravina .
My byli zamlada dost chudý. Můj stejda dokonce napsal takovou knížku “ Péťa vařič”, vycházela nejdřív na pokračování v Mladým světě, a byla plná příšerných laciných receptů. 😅
Děti, chudinky moje zlatý, nedostaly na výběr, ale zase jsem je do jídla nikdy nenutila. Ale co už, zas to kozí mlíko bylo asi zdravější a kozy byly moc fajn. Zase bych je chtěla .
Akorát se bojím, že kdybych s nima trávila tolik času jako tenkrát, byli bysme zase dost chudý. 🤣
👍
Dělala jsem pampeliškovej, loni i akátový. Teď tu lížu včelí a rýmovnikový. K čaji. Zítra asi přejdu na horké mléko s rumem. Na sirup z bobulí černého bezu nedám dopustit. Jen na něj loni nedošlo.
Mléko od svých koz jsem si lila i do kafe, vnučky ho vypily hektolitry. I zarytý odpůrce všeho kozího ( nevzal do auta ani mléko v láhvi, musela být ještě ve dvou igeliťákách ), tak ten celou dobu baštil palačinky a houby věděl, že jsou z kozího 😄.
z bobulek černého bezu dycinky jen likér
tak znova k tématu , co si takhle dámy na vaření založit jiné vlákno ?
těším se na vtip a zase pudinky a marmelády a medy a…😉
Vracím Veselé okénko zpátky na koleje……🙂
Verun:….pampeliškový si dělá pořád, ale chlebová polívka mě bude strašit navždy…
Chlebová ještě ujde,ale mléčná s nudlema a ještě na sladko🙄.Ještě dnes vidím tu masařku co mi tam spadla….