H:
Jžš to je děs😂
Jé, tak jsem právě zjistila, že umím vařit. Vám vybuchuje máslo v mikronce. Mně né. 😀 Hustý. 😀 Prostě tam máte vysoký výkon, a kdo má hodně starou mikronku, tak ten výkon neodpovídá čísílku.
Varaxi: jednoduchý! Místo cukru si představuj sůl.
S mikronkou jsou samé vtipné příhody. Akorát já se jim už moc nesměju… koupila jsem si novou, starší dala matce… volá, že nefunguje… dyť jí byl teprve rok, co se jí stalo? Vajíčko jsem tam dala. Aha. Dala jsem jí druhý přístroj… za pár měsíců odešla… vajíčko.
H:
Jžš to je děs😂
no to by jste se divila, mám to v merku, rozpouštím másla pravidelně, od různých výrobců, - na sporáku,(i v MVT na nízký stupeň také s úspěchem, bez 💣), …některá se rozpouští “normálně” jiná bouřlivěji (ta voda ) všichni víme, co udělá voda v tuku, oleji, že 😉, todle bylo akční máslo z Lidlu.
Kdo nedá u nás na jídlo do mikrovlnky poklop, je odsouzen na elektrické křeslo…já jsem výjimka. 😂
megi mikrovlnku mám 30 let , jsme kámošky, a vím na jaký výkon se rozpouští másílko… moulinex s grilem, strašný hit, tenkrát, ale griloval si tam manžel jen svou ruku a já jednou nějaké file…
Tak jo, třeba mám jiné mikrovlny. 🙂 Nepoužívám poklop a neumím vařit, tak nevím.
Dělám si přepuštěné máslo a už mám vyzkoušené máslo jen od jednoho výrobce,které má málo syrovátky.Některá másla tedy mají syrovátky plno.
Díky za tip, vzala jsem si ho k srdci před pár dny - nasypala jsem si do cukřenky sůl. 🙂
Mikrovlnka je fajn, ale jsou postupy a recepty, na které se zkrátka nehodí. Mně v ní vždycky přeteče mléko, tak si je radši ohřívám v rendlíku.
Super, no. Teď mám chuť na pudink…
😂.
Já ho dnes dělala, vanilkový s jahodovým kompotem a na dno piškoty namočené v té kompotové šťávě.
Snědli mi to ještě teplý, nic na mě nezbylo.
Je fajn, dostat tolik uznání za tak málo práce s vařením.🤣🤣🤣
Já si udělala nějakou specialitu - mangový s kurkumou. Není to nejhorší. Ale na čokoládovou klasiku to nemá.
Zítra zkusím malinový.
Preferuju teda bez piškotů, nemám ráda, když se rozpatlají. I tiramisu mám radši bez většího množství té kávové vody, protože pak ty piškoty jsou takové blem-blem.
Babička tam dávala i kompot a oříšky, to mi nevadilo.
Ale nejlepší pudink dělá vždycky maminka. Trvá půl roku, než je hotov: začíná se v červenci trháním třešní a nakládáním do alkoholu, končí se vánočním pudinkem, po kterým nezůstane střízliv nikdo v rodině. Ale je to mňamka.
Já mám právě ty rozhňahňaný piškoty ráda, i vlašský ořechy jsem dávala, fšecko , co bylo samodomo se využilo , starší hrozinky se namočily v rumu.. Děti měly vždycky v lednici hrnky s pudinkem a ovocem připravený v lednici, mlíko bylo kozí domácí , to nevadilo .. Vařila jsem to skoro každý den , i děti ze sousedství na to chodily.🤣
Teď se k tomu po dvaceti, třiceti letech, vracím a mám s tím úspěch! 🤣
Já mám právě ty rozhňahňaný piškoty ráda
…nasáklé malinovým (postačí i jahodový) kompotem(když není ani jedno, stačí šťáva) , …..akce na zítra?
PS: Kdo si mačká piškoty s mlíkem v hrnku? a pak tu kašičku debužíruje? holky to je trenink na důchoďák..🤣
Ale bez kozího mlíka, to bych 🤮, je to jako olíznout kozlovi záda…
Kozí mléko záleží na koze a čistotě, někdy to po čuchu není ani poznat.
Ale kašička je fujky fuj. Ještě snesu rozmělněné ovoce na domácí dětskou výživu, když doma není nic jiného a mám chuť na sladké, ale rozpatlané piškoty nene, to není nic pro mě. Ani rohlík rozmočený v mléku. A krutony v polévce nebo kukuřičné lupínky v mléce jím do té doby, dokud jsou tvrdé, jak se rozmočí, je to humus.
Jako takhle - sním to, když to dostanu. Nevyhodím to. Ale pokud můžu, vyberu si variantu nerozbředlou.
Nepřihlášená Varaxi:Já si udělala nějakou specialitu - mangový s kurkumou. Není to nejhorší. Ale na čokoládovou klasiku to nemá.
Zítra zkusím malinový.
Preferuju teda bez piškotů, nemám ráda, když se rozpatlají. I tiramisu mám radši bez většího množství té kávové vody, protože pak ty piškoty jsou takové blem-blem.
Babička tam dávala i kompot a oříšky, to mi nevadilo.
Ale nejlepší pudink dělá vždycky maminka. Trvá půl roku, než je hotov: začíná se v červenci trháním třešní a nakládáním do alkoholu, končí se vánočním pudinkem, po kterým nezůstane střízliv nikdo v rodině. Ale je to mňamka.
Dobré ránko 😉,
Hmm a já chci recept, prosím 🙏 optejte se maminky jak je celý postup.
Dája
jako recept na ty třešně?..ještě lepší jsou višně..dát do 4 litrové sklenice a zalít rumem..nebo nějakým destilátem😊--může se vrstvit různé ovoce na sebe a dolévat…🙂je to ale síla👌--Bowle jsou proti tmu slabý odvar😇
Na dno misky piškoty, zalít rumem tak, aby nasákly. Na to marmeláda, džem, co zrovna mám otevřeno v lednici, nebo podle chuti. Na to vanilkový pudink.
Rozinky namočené v rumu mám doma pořád. Na Vánoce dělám rumové kuličky. Višně v rumu mám jen pokud se urodí a loni se nám neurodily. Třešně do rumu nenakládáme, ale takové švestky, to je taky dobrota. Ale naše v posledních letech nemáme, tak nic. Děláme ořechovku, ořechy naštěstí máme…
Cokoliv rozmočeného v mléce nemám ráda. Ale krutony v rybí polevce miluji, nerozmočené i rozmočené.
teda,vy mě děláte chutě🥰 …pudink doma mám,piškoty né,ale hrozinky namočené v citronové šťávě jo..Ty si přidávám do ovesné kaše občas..nebo jen tak zobu..
hlásím se k milovníkům rozmáčených piškotků - malakov, piškoty s přesnídávkou, v pudinku (slepit marmeládou, pokydat přesnídávkou, možno kompot, ovoce), i jen namáčet do kafe…….😊
Ty naložené švestky v alkoholu určitě vyzkouším!👍
My měli kozenky dvě Lízu a Rózu ( žádná invence 😊)a bylo zvláštní že od Lízy mléko nemělo vůbec žádný ocas a dávala jsem si ho i do kafe a z mlíka od Rózy se dal dělat jen sýr, teda vlastně jen takový ochucený tvaroh jsem dělala, ale byl výtečnej.., vydávala jsem ho někdy za brynzu a dávala i do halušek.. Tenkrát jsme pořád něco něčím nahrazovali.😅.
Piškotovýmu dortu se zakysanou smetanou a ovocem jsme říkali tiramisu a nakládali zelený švestky jako olivy.🤣
A “staré” piškoty měly úplně jiné absorpční vlastnosti, natáhly do sebe vhkost a přitom se berozmočily, s dnešníma piškotama měly společnej jen ten tvar .
Ani jahody v rumu nebo v kvalitní vodce nejsou marné…
Já jsem kozí mléko nikdy nepila. Jsem vůči němu předpojatá, protože maminka v dětství musela kozí mléko pít, čerstvě nadojené, a neměla ho ráda a nám to líčila tak barvitě, že nějak nemůžu. Ani kozí sýry. Ten blok tam mám.
Zelené švestky jako olivy - to jsem nikdy neslyšela.