Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 02.11.2023, 10:53:31
Rozsviť se u nás používá, ale rožni se sem tam taky objeví. Pamatuju si do dnes, kdy jsem pochopila, co to je a to celkem rychle, ale přišlo mi to zvláštní. Od kamarádek od Ostravy
Ale když mi maminka kamarádky řekla, ať si vezmu cukličky. Tak to jsem už byla v tísni. 😀😀
Odpověď na příspěvek uživatele Lily z 02.11.2023, 10:52:06
ale neví, co to je
jako neví co je čupnut si? No to je úroveň! To umí i Taliprtka, když jí řeknu čupni si tady na prdel 😀 zadel, prdon. My teda máme místo špunptychlu šnuptychl, ale to je malej rozdíl. Dumám nad tím forhausem - předsíň, nebo předzahrádka?
Já mám do dnes “hrozný zážitek”, když jsem chvíli bydlela kousek od Pardubic. VŠICHNI si ze mě dělali srandu, že říkám “vařijou, mejou..” A přitom jejich “Půjdu k doktoroj” jim přišlo úplně normální a děsně se urazili, když jsem se nad tím dovolila pousmát. 😀 Jihočeši a “kamarádovo” holka. 😀
Skoro všude je něco divného… 🙂
Jo to se nám směje muž, že používáme na konci to oj a spoustu místních názvů neznal a já zas jeho. Třeba oni mají letňáče my žňovky, neznal výraz křapáče, já se divila vajlince, byď jsme bývalé sudety a používáme spoustu německých výrazů, vajlinka mezi ně nepatří.