Promiňte asi pro někoho hloupý dotaz, ale kdy se stříhají ovečky? Je to nějak vázané na roční období, že třeba na jaře ano a na zimu ne nebo je to podle délky vlny? Když budeme mít ovce jen dočasně,na výkrm,je nutné je stříhat nebo ne? Děkuji 🦋
jiné maso v tom smyslu, že skopové je prostě zcela odlišné od jehněčího co se vlastností i kuchyňské úpravy týče.
No je fakt že skopce dnes už snad nikdo nechová, ale ovčí nebo beraní maso se od jehněčího zase až tak moc neliší , snad jen délkou tepelné úpravy , ale to je úplně stejné jako u hovězího, ze starýho bejka stejk taky neuděláte , na ten správný měkoučký to musí být podle autralanů taky roční zvíře . 🙂ML.
No je fakt že skopce dnes už snad nikdo nechová, ale ovčí nebo beraní maso se od jehněčího zase až tak moc neliší , snad jen délkou tepelné úpravy , ale to je úplně stejné jako u hovězího, ze starýho bejka stejk taky neuděláte , na ten správný měkoučký to musí být podle autralanů taky roční zvíře . 🙂ML.
Beraní maso- jako, že nesmrdí? Tak proč se kozlíci a beránci kastrují?
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.07.2023, 16:06:38
Ne beraní maso opravdu nesmrdí , beran není jako kozel (u toho to je síla), beránci se kastrují kvůli tomu aby neoskočili ovce a mohli být s nimi dohromady, i když je lepší to nedělat protože potom zbytečně lojovatí lepší je je oddělit.🐁ML.
Ne beraní maso opravdu nesmrdí , beran není jako kozel (u toho to je síla), beránci se kastrují kvůli tomu aby neoskočili ovce a mohli být s nimi dohromady, i když je lepší to nedělat protože potom zbytečně lojovatí lepší je je oddělit.🐁ML.
Já jenom, že i skopové má pro spoustu lidí takový “čmuch”, aspoň v našich končinách. Tak jsem myslela, že smrdí i berani. Ale…, mohlo mi to dojít - máme berana na statku a ten nesmrdí. Na rozdíl od kozla - když od něj přivezla kamarádka kozu, tak to ve stáji smrdělo ještě týden. A neumím si představit odér v jejím autě.🙂 I když ona v něm vozila i svoji čtyřčlennou smečku irských vodních španělů, tak se to asi ztratilo.🙂
Jehněčí a ovčí maso trpí u veřejnosti na celou řadu zbytečných předsudků, ale má samozřejmě svoji vůni ostatně jako každé jiné maso z ostatních zvířat, ovšem jsou u něj kupodivu také “obrovské” rozdíly v chuti jednotlivých ovčích plemen, některá nejím ani já, specifickou vůni má na svědomí především lůj. ale pokud si s tím dá člověk trošku práce dá se očistit protože je na povrchu masa, vzpomínám si na jednu historku kdy u nás známí jedli guláš z ovce a mysleli si že je to z hovězího a když jsem kamarádovu přítelkyni upozornil že je to ovce tak přestala okamžitě jíst a už se toho nedotkla protože “ovce přece nejím protože mi nechutnají” i když ještě před minutou měla boule za ušima jak jí šmakovalo, kdybych tenkrát držel “tlapku” tak to zblajzla jako nic. Někdo zase nejí ryby, nebo raky, šneky, ústřice, nebo drůbež “protože má kosti” to pro nás co jsme od mala prostě museli jíst úplně všechno je zkrátka mimo naše chápání.🙂ML.
Jehněčí a ovčí maso trpí u veřejnosti na celou řadu zbytečných předsudků, ale má samozřejmě svoji vůni ostatně jako každé jiné maso z ostatních zvířat, ovšem jsou u něj kupodivu také “obrovské” rozdíly v chuti jednotlivých ovčích plemen, některá nejím ani já, specifickou vůni má na svědomí především lůj. ale pokud si s tím dá člověk trošku práce dá se očistit protože je na povrchu masa, vzpomínám si na jednu historku kdy u nás známí jedli guláš z ovce a mysleli si že je to z hovězího a když jsem kamarádovu přítelkyni upozornil že je to ovce tak přestala okamžitě jíst a už se toho nedotkla protože “ovce přece nejím protože mi nechutnají” i když ještě před minutou měla boule za ušima jak jí šmakovalo, kdybych tenkrát držel “tlapku” tak to zblajzla jako nic. Někdo zase nejí ryby, nebo raky, šneky, ústřice, nebo drůbež “protože má kosti” to pro nás co jsme od mala prostě museli jíst úplně všechno je zkrátka mimo naše chápání.🙂ML.
Jo, podobně jako předsudky ohledně chuti kozího mléka. Znám.
Jo a jím úplně všechno, i býčí žlázy a dršťkovou🙂. Jenom to nesmí být moc kořeněné a ostré.