byla jsem u veterinářky, která provedla odběr krve z důvodu, že kocour jednou do týdne zvracel. Nyní mi volala, že kocour má zvýšenou hladinu kyseliny listové a vitaminu B. Tj. bakteriální infekce v tenkém střevě
nějaké nápady jak tyto hodnoty snížit? Kromě léčby?
Chceme zkusit nasadit prášky na Giardii - pokud léčba zabere znamená to vykoupání kocourů (musím asi vyléčit oba), desinfekci tkanin, vytření podlahy desinfekcí. Jaká je šance, vyčištění na reinkarnaci bakterií? Pokud by nezabraly nasadily bychom Veraflox - který posledně velmi pomohl.
Hematologie a biochemie v pořádku bez nálezu, jediný příznak, který kocour má jednotýdenní zvracení. Aktivní, běhá, žere normálně, pije, stolice pevná bez extrémního zápachu.
Teda nejsem vetka, ale jak přišla na celou tu teorii o zánětu v tenkém střevě díky zvýšení těchto dvou hodnot? To tak opravdu je? Otázka je na místní vetky😉 Kyselinu listovou bych tipla, že žere hodně trávy a B? Že by z masa? Při zánětu mají lidi zvýšené leukocyty a nějak bych to předpokládala i u kočky.
to je taková divoká teorie😀pokud vyšetření krve neukázalo příčinu zvracení, což NEUKÁZALO, je potřeba pátrat dál a vytáhnout sono, případně rtg, případně kontrast, případně dále.mmch giardie není bakteriální infekcea v dnešní době elisy opravdu není nutné dumat, jestli je nebo není.
Sono už měl provedeno také a veškeré orgány má v pořádku. (srpnu, a nyní v prosinci.) K přesné příčině mi doporučila endoskopii, ale ta se v jbc neprovádí navíc kocour by musel pod narkózu. A pokud nic neukázalo sono, proč myslíte, že by něco mohlo ukázat rtg. a kontrast?
Ps. co je elisa?
Pss. posledně zabral Veraflox, kocour doopravdy tři měsíce nezvracel /z toho důvodu se domnívám, že to musí být nějaká bakterie/ - co se stane pokud zkusím léčbu na Giardie (je opravdu možné, že zabere?)
Vím, že pokud léčba zabere budu muset vydesinfikovovat celý byt (nejlépe asi horkou párou než chemii) , a vykoupat kocoury (bylo by možné použít suchý šampon pro kočky?) Navíc každodenní výměna podestýlky. V každém případě vše vydesinfikuji jen pro jistotu nikomu to neuškodí.
Tak si říkám, jestli vy ty kocoury moc nepozorujete a problémy nehledáte…myslím, že tento není první a jediný? Pokud kocour jinak prospívá, neřešila bych to, netahala ho na další vyšetření a necpala do něj další a další. Třeba zvrací ze stresu. Kdyby měl giardie, tak má průjem. Takže rvát ho chemií a desinfikovat všechno včetně jeho mu může uškodit ještě víc.
byla jsem u veterinářky, která provedla odběr krve z důvodu, že kocour jednou do týdne zvracel. Nyní mi volala, že kocour má zvýšenou hladinu kyseliny listové a vitaminu B. Tj. bakteriální infekce v tenkém střevě
nějaké nápady jak tyto hodnoty snížit? Kromě léčby?
Chceme zkusit nasadit prášky na Giardii - pokud léčba zabere znamená to vykoupání kocourů (musím asi vyléčit oba), desinfekci tkanin, vytření podlahy desinfekcí. Jaká je šance, vyčištění na reinkarnaci bakterií? Pokud by nezabraly nasadily bychom Veraflox - který posledně velmi pomohl.
Viz výše. kyselina listová je jedním z druhů vitamínů B. Nevím, čemu by to vadilo. Hydrofilními vitamíny se organismus předávkovat nemůže. A jako indikátor bakteriálního zánětu nejsou.
Ostatní hodnoty byly v pořádku - jaterní enzymy, bilirubin, urea…?
Nějak tomu nerozumím. Hledat v krvi zrovna hladiny vitamínů…
Ne jedná se o čistou žluč - granule má stále k dispozici.
Toto mi ale Elsa občas také vybleje.
Zrovna včera jsem jim koupila novou kočičí trávu a posléze jsem našla vyzvracený “bobek” a pak ještě to, co Ty.
Každopádně bych u giardiózy očekávala průjmy, zvracení ani příliš ne.
Pro Hmn: ELISA je přesnější - stanoví cysty giardií reakcí pl + Ag. Předpokládám, že dříve se cysty stanovovaly jen mikroskopicky. ELISA je diagnostická metoda založená na imunitní reakci.
Vypadá to, že zvrací na lačno. Čistá žluč to není. To by bylo víc zelený, ne?
A nemůže to být tím, že mu granule nechutnaj? Že nežere a nažere se, až když je mu z hladu blbě? Má i maso? Nebo, že se prostě někdy z nějakýho důvodu ( stresu) zapomene nažrat?
Já takový občasný zvracení nikdy neřešila, asi jsem nedbalá..
A ještě taková blbá otázka, když opravdu zvrací jen jednou za týden, je to nějaký konkrétní den? Třeba o víkendu? Mířím k tomu, jestli si s ním nějak horečně nehrajete, nebo neuklízíte nebo prostě jestli něco není jinak…
kometa, já už mám většinu vyšetřeních udělaných, všechny v pořádku. Minulý týden krev, která vyšla v pořádku. V moči se také nikdy nic nenašlo nyní jsme ji nedělaly, ale v březnu byla ok. Stolice také vždy byla bez nálezu, pokud někdo měl nějaký nález tak vždycky u mladšího Klimenta.
Právě, že s tím kocourem už běhám dlouho a nikdy nic. Udělala jsem mu už různá vyšetření - sono 2x, moč 4x, krev 3x - rengen a endoskopii ne
Teprve až nyní mám hodnoty, které vyšly nehorázně vysoké Vitamin B12 má mít kočka do 984, a kyselina má být nejvíce 49.
Folic acid - tedy kyselina 77, a vitamin B12 1937
Trávu už mám pouze jednu a nikdy jsem ho neviděla, že by k ní nějak horečně běžel.
Žrádlo má k dispozici neustále granule (u bengálu nezbytnost), k snídani dostává konzervu, k obědu má cosmu, k první večeři zbytek konzervy, a večer má kuřecí maso čerstvé. Navíc ke mě chodí často, abych ho nakrmila granulemi rozcapený kocour.
A ano, častěji zvrací, když si prohodím kvůli španělštině směny a jdu do práce odpoledne.
Vypadá to, že zvrací na lačno. Čistá žluč to není. To by bylo víc zelený, ne?
A nemůže to být tím, že mu granule nechutnaj? Že nežere a nažere se, až když je mu z hladu blbě? Má i maso? Nebo, že se prostě někdy z nějakýho důvodu ( stresu) zapomene nažrat?
Já takový občasný zvracení nikdy neřešila, asi jsem nedbalá..
A ještě taková blbá otázka, když opravdu zvrací jen jednou za týden, je to nějaký konkrétní den? Třeba o víkendu? Mířím k tomu, jestli si s ním nějak horečně nehrajete, nebo neuklízíte nebo prostě jestli něco není jinak…
Popravdě, já takovéto zvracení také neřeším. A souhlasím s Tebou, že to není čistá žluč. Mně blejou možná i častěji než Biace. Jenže já moc ani nemám šanci poznat kdo to byl… Každopádně Prostřední je téměř z obliga - ten má kachní žaludek. Nejvíc chuděra Elsa - kvůli té srsti…
kometa, já už mám většinu vyšetřeních udělaných, všechny v pořádku. Minulý týden krev, která vyšla v pořádku. V moči se také nikdy nic nenašlo nyní jsme ji nedělaly, ale v březnu byla ok. Stolice také vždy byla bez nálezu, pokud někdo měl nějaký nález tak vždycky u mladšího Klimenta.
Právě, že s tím kocourem už běhám dlouho a nikdy nic. Udělala jsem mu už různá vyšetření - sono 2x, moč 4x, krev 3x - rengen a endoskopii ne
Teprve až nyní mám hodnoty, které vyšly nehorázně vysoké Vitamin B12 má mít kočka do 984, a kyselina má být nejvíce 49.
Folic acid - tedy kyselina 77, a vitamin B12 1937
Trávu už mám pouze jednu a nikdy jsem ho neviděla, že by k ní nějak horečně běžel.
Žrádlo má k dispozici neustále granule (u bengálu nezbytnost), k snídani dostává konzervu, k obědu má cosmu, k první večeři zbytek konzervy, a večer má kuřecí maso čerstvé. Navíc ke mě chodí často, abych ho nakrmila granulemi rozcapený kocour.
A ano, častěji zvrací, když si prohodím kvůli španělštině směny a jdu do práce odpoledne.
Tak není v tom hodně psychika? Jestli je na Tebe nějak extrémně navázaný…?