Za chvíli budou vypadat jak slepice na fotkách, ale k tomu přidejte vychřice, vlhko, teploty, žrádlo, škůdci a predátoři, péče o kuřata, neobsluhovatelnost, krmení… Jak budete vybírat vajíčka, když je to tak daleko? To budete stíhat každý den aby to nerozmlátily?
Proč nefunguje to srovnání halový chov (klece) a vaše “wellness” z Hornbachu. V hale jsou slepice v bezpečí. Nehrozí, že je někdo ukradne nebo zakousne nebo že “kurník” i s nimi uletí. V hale mají zvířata stálé prostředí. U vás by v létě byly uvnitř teploty ke 40 stupňům, v zimě mráz a popraskaná vejce. Do haly jsou naskladněny kuřice ve věku cca 15-16 týdnů a během měsíce začínají snášet. Po ukončení snáškové periody jsou vyskladněny. U vás v Hornbach kurníku nemají kuřice kde dorůstat, dospívat, ani vynesené slepice nemají kde v klidu přepeřit, být stranou a získat s novým peřím energii pro další snáškový cyklus. V hale mají slepice světelný režim tak, aby vydaly ze sebe maximum. Do Hornbach boudy se lampa ani nevejde. V hale mají 100% vyváženou výživu, krmivo a vodu vždy čerstvé. U vás se jim dovnitř nevejde a venku zmokne, zmrzne nebo se zkazí od slunce. Slepice vnímají kvalitu třeba sypké směsi, čerstvá z pytle jim chutná moc. Ale směs, která byla pár hodin na slunci a je přeschlá, už je bez povšimnutí. To srovnání není reálné.