Sezóna v plném proudu, 35 krůťat 🦃
Ani se člověku nechce věřit, že už jsme tu spolu přes měsíc. Děkuji majitelům i fšem přispěvatelům.
Ani se člověku nechce věřit, že už jsme tu spolu přes měsíc. Děkuji majitelům i fšem přispěvatelům.
Sezóna v plném proudu, 35 krůťat 🦃
Tak toto se mi dneska nečekaně objevilo na zahradě - bažant, může být z myslivecké bažantnice? V přírodě už jsem bažanta neviděl dlouhou dobu.
A kdopak pozná, co se zde líhne?
Jestli nějakou v okolí máte, proč ne. Je to bažantí slepice.
Balu:Tak toto se mi dneska nečekaně objevilo na zahradě - bažant, může být z myslivecké bažantnice? V přírodě už jsem bažanta neviděl dlouhou dobu.
Ne? U nás se procházejí i kolem stavějící se dálnice. Zrovna předevčírem stál jeden na hromadě vykopané zeminy a monitoroval, jak pokračují práce.🙂 Ale ještě častěji je slyším.
Bažantnici v okolí nemáme.
jj, kontroloři voni jsou skvělí.. Mě jeden chodil kontrolovat, jak pokračuje stavba altánu.. Dostal dycky nasypáno, nažral se, chvíli vočumoval a zase zmizel 🙂
Já to poznám. 🥰
Naše housátka
Nová vpusť pro obyvatelky nového slepicodomu (o níž jsem již psala) a spokojené odpočívající producentky.
Včera poprvé 8 vajíček od 8 dělnic posbíráno. Zamezila jsem jim totiž vstupu pod buňku, zřejmě jsem jim tedy zarazila kladbu do nekontrolovatelných prostor. Takže ty dvě lichometnice, které kladly tam, pokračují v kladbě do sena, kdežto jest denně kontrolována a sbírána. Pokud si vyberou pěkné místo, kde se jim bude dobře klásti, umístím tam kukaň chráněnou před povětřím, aby se dobře vybíralo.
Kukaň, která byla do letošního léta preferována loňskými dámami k venkovní kladbě, je totiž opuštěna. Všechny loňské i letošní dámy (kromě zmíněných dvou lichometnic) se rozhodly pokračovat v produkci čistě interiérové, a nebývale si pochvalují zařízení svého nového slepicodomu, dokonce ze dvou stávajících vnitřních kukaní si oblíbily jednu, kteroužto využívají přednostně.
Určitě někteří z vás poznali, že v předešlém mém příspěvku se jedná o kuřata perliček.
https://www.pranostika.cz/cervenec.html
Když dne ubývá, horka přibývá.
Červenec nese parna, krupobití a medovice, jestli hojný na bouřky a vichřice.
Červenec a srpen jsou nejteplejšími měsíci v roce.
Slunce peče - déšť poteče.
Na mokrý červenec následuje bouře a krupobití.
Co červenec neuvaří - srpen nedopeče.
Co červenec neupeče, to již srpnu neuteče.
V červenci do košile rozdělej se a v prosinci po uši oděj se!
Jaký červenec, takový leden.
Když červenec pěkně hřeje, o vánocích se zima zaskvěje.
Červenec - úrody blíženec.
Nebyl -li červen dostatečně děštivý, dodá vodu až červenec a přidá ještě mnohé bouře.
Co červenec končí, srpen začíná.
Je už v červenci pozdě na nasazení perličích vajec do líhně? Děkuji.
Vary nám zítra končí. To to uteklo. Napršelo nám tedy za trvání festivalu 15,5 + 1 + 1,5 mm. To je celkem 18 mm za světově nejteplejší červen + zač. července. Uf… Není divu, že dnes u nás hořela louka od traktoru. Nebýt festivalu, byla by to nula.
Výhoda je, že v záhonech uschnul veškerý plevel, takže vypadají jako vypleté. Trvalky a keře zatím žijí. Když jsem před léty psal bakalářku na téma Suchuvzdorné rostliny v trvalkových výsadbách, netušil jsem, jak moc budu mít opět i po letech pravdu.
Komtesy pořád krásně nesou, sbírám většinou 17 vajec od 18 slepic. Už to asi budu muset udávat po tchýních a dalších nepřátelích, lednice je plná melounů a vajec.
Včera jsem potřetí protřídil dorost. Už to dostalo jakési rozměry - nechal jsem 8,42.
Poznej deset rozdílů 🐦
JardaPecival:Poznej deset rozdílů 🐦
Vlaštovka nemá klobouk ani motýlka.
Mladí pávouši, jsou super. Mám kmen 1,2 modrých a teď chci sehnat bílé, jsou to opravdové skvosty.
Měsíc červenec je stále krásným měsícem, kvetou sluečnice, růže. Ovšem chladna z rána už jsou cítit. Co vaše květiny a drůbež v tomto měsíci?
“Chladna z rána" robia pre mňa tento mesiac ešte krajším.
Kuratá dorastajú. Kohút prišiel o perie jedného krídla… už sa zdržuje tam, kde chcem ja.
Anonymní:Je už v červenci pozdě na nasazení perličích vajec do líhně? Děkuji.
Co červenec neuvaří - srpen nedopeče.