Bobi, nejsem odbornice, ale tohle je ta starší zpráva o těch ložiskách, že? Jdou to slabá nedokrvení mozku a tím malá odumřelá místečka chceš-li, laicky řečeno slabé mrtvičky. Tak slabé, že se skoro neprojevily, protože jsou to jen rozsahem pidi. Ale značí to velký problém s postižením cév, což způsobuje cholesterol a ta cukrovka k tomu.
já to psala spíš proto,že jsem chtěla napsat přirovnání…to mi řekl taky,že jsem měla 29 mrtviček,a já nechápu kdy…No a proto jsem chtěla ten rentgen…a co mi k tomu řekli,o tom odpinknutí…Já vím,žeJana fíkovnice je v těch odborných názvech doma….
já to psala spíš proto,že jsem chtěla napsat přirovnání…to mi řekl taky,že jsem měla 29 mrtviček,a já nechápu kdy…No a proto jsem chtěla ten rentgen…a co mi k tomu řekli,o tom odpinknutí…Já vím,žeJana fíkovnice je v těch odborných názvech doma….
Boži, tady ty “minimrtvičky” ani nemusíš poznat. Říká se jim TIA = tranzitorní ischemická ataka. Volně přeloženo - dojde ke krátkodobé ischémii (= nedokrvení) v některých oblastech mozku.
Ano, dnes. Je šťastná, že je doma, ((napsala nám: domove domove, drahý a jediný😢))
Dá se pomalu dohromady. Zatím je bídná. Díky 😇.
Kdokoliv od nás z rodiny už tedy musel do nemocnice, vrátil se v třikrát horším stavu, než tam šel. Ale pár dní, týden doma a byl zase OK. Věřím, že i ona se doma rychle zlepší.