V jiném foru někdo psal, že jeho domácí kočka má blechy. Sem jsem chtěla napsat, že je to blbost řešit blechy u koček, které jsou jen doma, ale vzpomněla jsem si na tu předchozí diskusi. Řekla bych aniž vím, jestli to tak opravdu je, že blechy můžou domácí kočky chytit jen v případě, že má dotyčný ještě i psa. Pravděpodobnost, že já přinesu domů blechu, všenku se mi nezdá velká, ještě tak klíště snad.
V jiném foru někdo psal, že jeho domácí kočka má blechy. Sem jsem chtěla napsat, že je to blbost řešit blechy u koček, které jsou jen doma, ale vzpomněla jsem si na tu předchozí diskusi. Řekla bych aniž vím, jestli to tak opravdu je, že blechy můžou domácí kočky chytit jen v případě, že má dotyčný ještě i psa. Pravděpodobnost, že já přinesu domů blechu, všenku se mi nezdá velká, ještě tak klíště snad.
Ale i to klíště se nacucá na mně a nepřeleze na kočku. Proč by to dělalo, že?
znala jsem perského kocoura, jen bytového, který blechy chytil. ve třetím patře. jak, těžko říct, možná od nějakého zvířete sousedů? nebo byly blechy na chodbě, nebo je přinesli majitelé, to se prostě nedá zjistit, ale měl blechy. a alergii na blechy.
chvilku trvalo, než jsem přesvědčila majitele, co je příčinou potíží, musela jsem jednu tu blechu chytit do ruky a ukázat zblízka.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 30.06.2023, 15:55:55
Nějaké riziko třeba, že se zablešený hafan otřepe zrovna u vašich dveří a blecha se zatoulá…jistě je, ale prostě minimální, spíš je to ta vyjímka, co potvrzuje pravidlo🙂
Pokud mají blechy psi na zahradě, je pravděpodobné, že i když ne přímo pes, přenesu tu blechu domů na sobě a ona si ráda vybere lepšího hostitele. To je vlastně i odpověď pro Kometku: nemyslím klíště nacucané, to už na nikoho nepřeleze. Myslím to putující, co sice běhá po mě, ale já nechutnám, tak rádo a ochotně doma přeleze na vedle ležícího kocoura😉
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 01.07.2023, 12:00:46
Já jsem ho minule sundala tedy ne ze sebe, ale z Gucci, už bylo zakouslé. Položila jsem ho vedle sebe na zem a lovila další. A když jsem koukla, kde ta první potvora je, právě aby mi někam nezdrhnulo, zjistila jsem, že mě obešlo a už lezlo na nohu Viktína.