Zdravím všechny :) Někteří možná ví, že mám divné kočky a že žerou prakticky pouze granule a skoro vše jiné odmítají i pod usilovném podstrojování všeho možného. No...teď se to trochu změnilo, protože jsem si dovolila koupit jinou příchuť Canaganu a kočky najednou vzali za vděk i konzervy :D ...a dokonce sežerou už jednu denně. Netrápím je hlady, koupila jsem oblíbenou příchuť a míchám jim to s těmi novými, což tak nějak sežerou, ale tu konzrvu si dají stejně. Budu teď dělat velkou objednávku na zoohitu (konzerv a kapsiček) a chtěla jsem jim k tomu vzít i nějaké granule.
Aktuálně máme Canagan (myslím, že je vcelku kvalitní), ale ten na zoohitu nemají. Nevíte někdo, jak je na tom teď purizon a ND? Purizonem jsem krmila kočku jako kotě, jen jsem tehdy musela dva pytle po sobě reklamovat a už jsem je potom nezkoušela (což už bude nějakých 5 let) a ND mi jednou přišlo taky ve velmi podivném stavu. Pamatuju si, že to kočkám chutnalo a problémy po tom žádné nebyly (kočky jsou zvyklé mít více druhů granulí k dispozici už od chovatelů).
Delší dobu jsem krmila Orijen a Acanu, což po koupi těchto značek Marsem už krmit nechci.
Složení Purizonu (Jehně a ryba): 28 % jehněčí maso, 26 % sušená jehněčí bílkovina, batáty, 8 % kuřecí tuk, 2 % sušená vejce, 2 % vykostěný sleď, 2 % sušená bílkovina ze sledě, 1 % olej ze sledě, 1 % hydrolyzovaná živočišná bílkovina, hrachová vláknina, sušená mrkev, sušená vojtěška, inulin, fruktooligosacharidy (FOS), buněčné stěny kvasinek (zdroj mannanoligosacharidů), sušené borůvky, sušené jablko, sušené granátové jablko, sušený špenát, 0,3 % psyllium, chlorid sodný, sušené pivovarské kvasnice, 0,2 % kurkuma, 0,12 % glukosamin, 0,09 % chondroitin sulfát, aloe vera (sušená), zelený čaj (sušený), rozmarýn (sušený).
Složení N&D Ocean: (směju se tomu čerstvému sleďovi :D) Čerstvý sleď ulovený ve volné přírodě (32 %), sušený sleď (30 %), hrachový škrob, rybí tuk (ze sledě), sušená dýně (5 %), sušená vejce, sušená mrkev, sušená vojtěška, inulin, frukto-oligosacharidy, extrakt z kvasnic (zdroj mannan-oligosacharidů), sušený sladký pomeranč (0,5 %), sušené granátové jablko, sušený špenát, psyllium (0,3 %), sušené borůvky, sušené jablko, chlorid sodný, sušené pivovarské kvasnice, kořen kurkumy (0,2 %), glukosamin, chondroitin sulfát.
a pro porovnání Canagan, kterým budu krmit asi hlavně:
čerstvě připravené vykostěné kuřecí maso 23 %, sušené kuřecí maso 18 %, čerstvě připravený vykostěný losos 16 %, batáty (sladké brambory), sušený losos 10 %, brambory, sušená vejce 3 %, kuřecí tuk 2 %, šťáva z kuřecího masa 2 %, alfalfa (vojtěška), lososový olej 1 %, minerální látky, vitamíny, brusinky, jablko, mrkev, špenát, mořské řasy, fruktooligo-sacharidy, glukosamin (350 mg/kg), chondroitin sulfát (240 mg/kg), mannanoligo-sacharidy, heřmánek, máta, měsíček, anýz, pískavice (řecké seno).
Na konec chci říct, že Carnilove ani Brit mým kočkám nesedí a krmit tím nechci, Marp ani Primordial mi zase nežerou. Ještě jsme občas dávali Applaws, ty jim chutnají.
Máte někdo nějaký tip, co vzít k tomu Canaganu? Díky moc!
Edit: upraveno pro odstavce, aby se to dalo číst :D