»
Odpověď na příspěvek uživatele
JanaJanaJanaJana z 13.06.2024, 10:17:07
Já tomu rozumím, ale tak asi jsou ta dobrovolná sdružení za tu funkci odpovědná, asi tento proces mají na starosti. Tak když to ti lidé nechtějí dělat, tak ať to nedělají, když nemusejí.
Já pořádám ve svém volném čase zcela prodělečně závody, a na těch závodech musím dodržovat veterinární opatření a investovat do veterinárního dozoru, ze svého, a taky mi hrozí pokuta, pokud to nedoržím, a to pokuta více než likvidační, to bych musela prodat byt, abych na ni měla. Přijde mi to jako dost podobná situace.
Tak kdo by to měl dělat, když ne myslivci? Když je africký mor, instalují se odchytové klece s návnadami, proč se to nemůže udělat i mimo mor? Daly by se obnovit lesní obory s jeleními skoky, stačila by jedna naháňka a v živém konzervovaná vysoká by byla k dispozici. Když se slíbí nějaká ta kejtička za to, vyrazil by na naháňku kdejaký pejskař. Tím, že se u toho nestřílí, nemusí to být profík. Ale myslet si můžu.
Určitě máme způsoby, jak to udělat, aby ta zvěř přemnožená nebyla. Pokud k tomu ovšem máme určené lidi, proč je nevyužít?
A hele, nějaké pokuty za nesplnění plánu lovu zjevně už byly https://www.nssoud.cz/stazeni-dokumentu?filepath=SOUDNI_VYKON/2017/0046_9As__1700040A_20171027150539_prevedeno.pdf
K námítané likvidační povaze pokuty soud uvádí, že prvostupňovým rozhodnutím byla stěžovateli uložena pokuta ve výši 5 000 Kč a náhrada nákladů řízení ve výši 1 000 Kč, přičemž je řádně odůvodněno, k jakým okolnostem správní orgán při jejím stanovování přihlížel a proč je udělená pokuta na spodní hranici (dle § 64 odst. 4 písm. c) zákona o myslivosti lze za přestupek uložit pokutu do 200 000 Kč)
Tak nevím… třeba to při nějaké novelizaci z toho zákona vypadlo. Nebo tam nebylo konkrétně specifikováno, že ta pokuta se má ukládat i za nedostatečný odlov, a tak to bylo na posouzení úřadů.