Ahojte, nikde se mi nepodařilo najít nic moc kontrétního k osvětlení místnosti s papoušky kde není dost přizoenyho světla. Může být úsporka nebo něco jiného? Někde jsem kdysi slyšel že oko ptáka je jiné než lidké a klasickou žárovku vnímá jako blikající zdroj z čehož může zmagořit. Díky za názáry!
Já to mám v zimovišti vyřešené tak že jsem do zářivkového tělesa nainstaloval led pásek kvůli úspoře. Světlo ovládá časový spínač se stmívačem. Mám to tak už skoro 10 let a bez problému.
Já to mám v zimovišti vyřešené tak že jsem do zářivkového tělesa nainstaloval led pásek kvůli úspoře. Světlo ovládá časový spínač se stmívačem. Mám to tak už skoro 10 let a bez problému.
Do zářivek se dnes vyrábějí jako náhrada původních trubic přímo ledkové trubice které mají o 2/3 menší spotřebu stačí jen vyměnit a není nutné "patlat se " s páskem. 🙂ML.
Do zářivek se dnes vyrábějí jako náhrada původních trubic přímo ledkové trubice které mají o 2/3 menší spotřebu stačí jen vyměnit a není nutné "patlat se " s páskem. ML.
Tak jelikož nebylo upřesněno v čem je ptactvo umístěno, tak jsou možné obě varianty např. do bednovek nic jiného než LED pásek nedáte. 🙂
Děkuji za názory, upřesním to. Ptáky mám ve sklepní místnosti s malým okynkem takže číst přirozeného světla tam proudí ale není to dostatečny, takže otřebuju osvítit místnost 5x3 m.