Dobrý den. Moje 3m kotě se přes den nebojí hrát si, jíst a prozkoumávat byt v mé přítomnosti. Jakmile, ale natáhnu ruku a chci ho pohladit, tak se otočí a uteče. V noci si lehne k mým nohám a v tu chvíli se nechá pohladit. Ihned začne vrnět a přešlapovat. Chce hladit a drbat až to je otravné, protože chci spát. Ráno už se zase pohladit nenechá. Nevíte někdo co s tím? Případně co se dá dělat s tím když si mi lehne ke krku ja ho pohladím a jak přešlapuje tak mě drápe na krku? Děkuji za pomoc.
Bojí se pohladit
Je normální, že se kočky mazlí, jen když samy chtějí. Myslím, že se s tím nic moc dělat nedá a ani není potřeba s tím nic dělat, je to běžné chování. Pokud vás kotě drápe na krku při přešlapování, prostě si ho z krku sundejte ;-)
natažení ruky může vnímat jako útok, nějaké ohrožení
tak ji k němu nenatahuj a počkej, až se samo přijde pohladit
"Případně co se dá dělat s tím když si mi lehne ke krku ja ho pohladím a jak přešlapuje tak mě drápe na krku?"
no klasika 😄
buď to zvládneš, nebo si posuň přikrývku, nechť kotě přešlapuje na ní, nebo posuň kotě
Chce to čas - můžete zkusit pamlsky k uspíšení, ale pak, aby Vám kotě nechodilo pouze když máte něco dobrého. Jak dlouho ho vlastně máte?
Náš mladší kocour dělal to samé, nebyl moc tulivý. Asi tak po měsíci, co jsme ho měli doma jsem ho začala pořádně brát do náruče a mazlit i přes den. Vždycky vydržel tak asi dvě minuty a pak chtěl pryč. Zjistila jsem, že miluje drbání zboku na bradě, to se natahoval. Ale jinak je velice aktivní a tak nemá čas na nějaké tulení. Zvykli jsme si oba. On pretrpí, že ho občas pomazlíme i přes den, my chápeme, že se mazlí hlavně večer. Nechat přijít, kočka si obvykle dělá, co chce. A s tím drapaním - když je to moc, stříhám jim špičky drápků, pak to tolik nebolí.