Aktuálně: 3 714 inzerátů210 568 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Křečci a paraziti

sisi (neregistrovaný) 17.06.2023, 09:24:37 xxx.xxx.24.23

Dobrý večer. Mám na Vás takový dotaz. Pořídily jsme si džungarské křečky. (Chtěly jsme je zachránit před hadem.) Jeden byl už hodně starý a tři měsíční sourozence. Starý křeček asi před měsícem umřel, proto jsme klec i domeček pořádně vydrbaly a daly do ní 3 mladé. Teď před týdnem nám samička porodila 5 mladých miminek. Kluky jsme daly do jiné klece, aby měla maminka místo s prcky. Po dnešní kontrole, jak se prckům daří, jsme z hrůzou zjistily, že miminka po sobě mají strašně moc malých černých broučku.Hrozně je to svědí, drbou se. Na internetu jsem se dočetla, že je to dost časté, že je to po tom starém křečkovi a drží se to ve dřevě. Dobře, koupíme nový domeček, ale co mám dělat dál? Koupit ve zverimexu sprej proti parazitům? Postříkat miminka? Vyměnit piliny a pořádně vše vystříkat? Netuším, co můžeme dělat, aby jsme náhodou něco nepokazily a miminkům neublížily. Prosím poraďte, nechceme o prcka přijít. Děkuji

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.