Nevím o tom,podle mě ještě ne.🐓
Jak se to má s tímto plemenem u nás? Dá se už sehnat?
Jak se to má s tímto plemenem u nás? Dá se už sehnat?
Nevím o tom,podle mě ještě ne.🐓
Vyliahla som 2 vajcia krížencov, kde otec bol schijndelaar, matka v jednom prípade čierna fúzatá sliepka (s čiernou pokožkou), v druhom pšeničná maranska. Kuriatka budú mať zajtra 7 týždňov.
Vkladám obrázky otca to bude ten jarabý kohút a čiernej fúzatej sliepky - dieťa zdedilo malý chcolček a rastúce fúzy, pokožku má žltú.
Ešte to druhé kura (kríženec s pšeničnou maranskou), toto kura je veľmi plaché, najviac plaché kuriatko v mojej "chovateľskej kariére". A to aj napriek tomu, že bolo do rúk brané často. Druhé kura je celkom prítulné. Ledva som ho odfotila.
A teda, nie je to odpoveď na Vašu otázku, či sa dá zohnať toto plemeno v ČR, ale u nás sa chovateľstvo tohto plemena asi už rozbieha. Viem o jednom chovateľovi, ktorý chová toto plemeno (biele) na Slovensku už tretí rok. Tento rok si zaobstaral nové násadové vajcia zo zahraničia a vyliahol ich.
A mne sa podarilo vyliahnuť zo 7 vajec čistokrvných schijndelaar len jediné - postihnuté - kuriatko - nejedlo, len pilo a bolo trošku aj krivé, ale to som nakoniec s ľútosťou utratila.
Jsou to super slípky do lesa, běhají tam jak bažanti a zatím je nic nechytlo😀 mám ale křížence s vlaškou koroptví po Schijndelaar kohoutovi.
Moc krásné slepičky, trochu mi připomínají pávy a pávice : D
Kříženci bílé leghorn se sumatrankou to je ideál. A zelená vajíčka po araukaně, moc se mi líbí.😍
Ja mam neco take..marans x schijndelaar