Zdravím mám dotaz na chování Andulky. Zamiloval si klasický zvoneček v kleci. Poslední dobou ho začal obalovat vyzvraceným jidlem, které následně zase pojídá. Dřív to nedělal. Ppokaždé když mu ho vezmu a opláchnu tak ho hned zase obalí. Je to obvyklé? Taky mu zachutnali listy orchideje, ale nikde jsem se nedočetl zda jsou pro něj škodlivé nebo ne. Díky za odpovědi
Chování Andulky
Tomáš:Zdravím mám dotaz na chování Andulky. Zamiloval si klasický zvoneček v kleci. Poslední dobou ho začal obalovat vyzvraceným jidlem, které následně zase pojídá. Dřív to nedělal. Ppokaždé když mu ho vezmu a opláchnu tak ho hned zase obalí. Je to obvyklé? Taky mu zachutnali listy orchideje, ale nikde jsem se nedočetl zda jsou pro něj škodlivé nebo ne. Díky za odpovědi
Krmí ho. Samotné andulce je smutno. Je to velmi společenský pták.
Vezměte ji zvoneček, zrcátka atd. a buď se ji víc věnujte nebo ji pořiďte kamaráda. Pokud nechcete odchovávat, tak samce (pokud samce máte).
Orchideje určitě nejsou pro exoty vhodné. Nevím, jaké zelené krmení podáváte, ale bylo by dobré zamezit k ní andulce v přístupu.