Mám romanovky a tento liz. Mam ho na tyči vedle nádrže s vodou.
jsem zoufalá, moje ovečky vůbec nechcou liz, zkoušela jsem už asi tři značky a vubec se ho netknou. Vám ho brali od začátku? Neznamená to třeba že mají minerálů dostatek?
jsem zoufalá, moje ovečky vůbec nechcou liz, zkoušela jsem už asi tři značky a vubec se ho netknou. Vám ho brali od začátku? Neznamená to třeba že mají minerálů dostatek?
Co to máte za zázračné ovce které nechtějí žádný liz ? nám každá spucne 10kg kostku každý rok, jaké máte plemeno ? jaký liz ? a jak a kde jim ho servírujete? 🙂ML.
Mám romanovky a tento liz. Mam ho na tyči vedle nádrže s vodou.
Věra:Mám romanovky a tento liz. Mam ho na tyči vedle nádrže s vodou.
- ');" onmouseout="UnTip();" height="60">
Nedávala bych liz vedle nádoby s vodou.
Věra:Mám romanovky a tento liz. Mam ho na tyči vedle nádrže s vodou.
- ');\' onmouseout=\'UnTip();\'>
Taky používám tenhle, nám ho naše OD berou normálně, nicméně není primárně pro ovce protože obsahuje trošku mědi - může to těm vašim "polokozám" třeba vadit, zkuste jim dát buď jen čistou sůl nebo liz bez obsahu mědi a uvidíte jestli ho budou brát tak potom mají "osobní problém" s tou mědí, s pozdravem 😇ML.
složení :
Obsah látek v 1 kg:
kometa:Nedávala bych liz vedle nádoby s vodou.
Proč ne ? je k tomu nějaký závažný důvod ? já ho mám přímo na cisterně s vodou už 20let a žádný problém nemám, naopak po nalízání lizu se většinou oveny jdou hned napít. ML.
Nepeče Vám na liz většinu dne slunce? Sice to nejsou ovce, ale zažila jsem, že koně minerální liz v létě odmítali, protože byl rozpálený od slunka. Stačilo přestěhovat do stínu a zase šel na odbyt.
lesakm:Proč ne ? je k tomu nějaký závažný důvod ? já ho mám přímo na cisterně s vodou už 20let a žádný problém nemám, naopak po nalízání lizu se většinou oveny jdou hned napít. ML.
Jenom z čistě technických důvodů, aby nebyl rozmočený. Ale když to vaše ovce dělají obraáceně, není co řešit. Třeba u koní ve výbězích to nefungovalo.
Třeba jsou dost inteligentní na to aby nebraly toxickou kostku s mědí.
Proč toxickou ? krmíme je bez nejmenšího problému dvacet let a nikdy se z toho nic neotrávilo, třebas romanovkám jednoduše jen nechutná, ony jsou to přecež jen takové "polokozy" tak možná i mají v sobě cosi z té kozí mlsnosti.😎ML.