Dobrý den, moje fena NO štěká v noci. Její štěkání je buď oprávněné na cizáka u jejího teritoria a nebo naprosto zbytečně. Ráda se baví (štěká) s ostatními psy na vesnici. Nedělá to celou noc, ale je to obtěžující. Je venku v kotci, pozornost ji věnována je.
Moje otázka zní jestli s tím máte zkušenost? A jak jste tento problém řešili?
Můj nynější plán je koupit klec a dát si ji do baráku na noc, ale ráda bych si přečetla i vaše zkušenosti.
Jejda a proč bez klece? Jaký je rozdíl kotec/klec?
Tak kotec je větší, na klec by si pes musel zase zvykat. Pokud je to už dospělý pes a za předpokladu, že se umí doma chovat mi klec přijde zbytečná, pokud to nebude otevřená klec jako bouda
To mi připomnělo dětství. Jeden u nás v ulici měl NO, chodil s ním akorát na cvičák a to bylo celé vyžití toho psa. Přes den ležel u vchodových dveří, kde byl naprosto potichu a nikdy neštěkal, ale v noci ho pak zavírali do kotce a tam vyl prakticky celou noc.
Jak je vlastně pes starý? Jinak nevím, ale myslím, že tyhle plemena prostě v noci hlídaj a tak štěkat budou no. Asi je lepší si brát na noc domů. Asi bych to zkusila bez klece.
" Jinak nevím, ale myslím, že tyhle plemena prostě v noci hlídaj a tak štěkat budou no"
NO nebude preventivní samostatný hlídač jako např. pastevci, kde je to soumračné hlídání a štěkání "jen tak" očekávatelné
Zadavatelka může svého psa naučit povely "štěkej" a "ticho", a odstěhovat se na noc na zahradu a tam naučený povel "ticho" aplikovat. Negativní vliv může (ne-musí) mít i zavření v kotci, páč zvíře nemůže fyzicky kontrolovat pozemek a situaci, zbývá mu jen štěkat.
Jejda a proč bez klece? Jaký je rozdíl kotec/klec?
To se ptáte vážně? Nevnímáte velikostní rozdíl mezi kotcem a klecí a tudíž brutální omezení možnosti pohybu? Do klece bych psa nikdy nezavřela, do kotce - velkého - se sebezapřením, a jen když by nebylo možné jiné řešení.
To se ptáte vážně? Nevnímáte velikostní rozdíl mezi kotcem a klecí a tudíž brutální omezení možnosti pohybu? Do klece bych psa nikdy nezavřela, do kotce - velkého - se sebezapřením, a jen když by nebylo možné jiné řešení.
Mezi prostornou klecí a prostorným kotcem nevidím zas až takový rozdíl.
To snad ne! Kotec 3 x 3 m (a to není nic moc), myslíte, že je k němu nějaká adekvátní klec? Pro NO???
V obou případech jde o to, zda je pes naučenej a schopnej zůstat zavřenej v omezeným prostoru bez nežádoucího chování. Jestli ví, že má prostě spát. Pokud to neví v kotci, pravděpodobně to nebude vědět ani v kleci.
Klece se nějaké prodávají anebo si to člověk může nechat vyrobit na zakázku, takže velikost může být různá.
V obou případech jde o to, zda je pes naučenej a schopnej zůstat zavřenej v omezeným prostoru bez nežádoucího chování. Jestli ví, že má prostě spát. Pokud to neví v kotci, pravděpodobně to nebude vědět ani v kleci.
Klece se nějaké prodávají anebo si to člověk může nechat vyrobit na zakázku, takže velikost může být různá.
NO v noci v kotci spát? Ani naše chodka v noci venku nespí. Hlídá. Doma spí, tedy spala v zimě, protože jí nic jiného nezbývalo. Rozhodně ne zavřená v kleci! Z toho by se zbláznila. Ale my bychom ji to nikdy neudělali.
Nemůžu pochopit, že zrovna vy považujete pobyt psa v kleci za něco normálního. Omezení pohybu na delší dobu a tou noc je, na to, že se pes může postavit a maximálně otočit, považuji za týrání.
Klec pro NO by musela být velikosti kuchyně, např., což je snad uznáte, dost nereálné.
Odpověď na příspěvek uživatele Veruu z 13.06.2023, 17:08:20
Ptám se na rady a zkušenosti. Tyhle dohady a výčitky mi jsou naprosto k ničemu. Ale moje chyba, úplně jsem zapomněla jak je komunita pejskařů toxická ;)