Pristi tyden jsem objednana s moji kockou na kastraci ☹️ už ted se bojim jak to dopadne. Jaky nas mohou cekat mozne komplikace? Kastrovali jste nekdo svoje kocky/kocoury?
Pristi tyden jsem objednana s moji kockou na kastraci už ted se bojim jak to dopadne. Jaky nas mohou cekat mozne komplikace? Kastrovali jste nekdo svoje kocky/kocoury?
Ano, všichni mí kocouři jsou nebo byli vykastrovaní. U koček je zákrok trochu náročnější. Ale není to nic, co by dobrý veterinář nezvládl.
...kastrovala jsem dvě kočky a kocoura....kočky po druhé říji a kocoura když prvně zaznačkoval, vše bez komplikací a změny povahy zvířat....
Evinko, přesto musím v současné mé situaci zmínit, že Fido, o němž píšu jinde, se prostě dal na jídlo. Je opravdu těžké říct, zda kastrace hrála nějakou roli... A jako napůl bytového kocoura bych jej ani nevykastrovaného mít nemohla. Přesto to zmiňuji...
Zákroky jako takové bez komplikací. Jen radím zadavatelce opravdu u kočky dodržet hladovění před zákrokem. Elsa cosi málo ukradla a snědla a prý jim zvracela...
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.06.2023, 12:49:39
..ano Jani, komplikace může být vždy....toť otázkou, rozežrat se mohl i jako nekastrovany....moc a moc držím palce a pořád na vás myslím...na druhou stranu, když beru kočky svoje a nejbližších, tak já tři kočky kastrace bez komplikací, kamarádka tři kočky také tak...kamarád pět koček opět bez komplikací....
Ano, minulý týden, kastrace kocoura. Taky jsem měla hrozný strach. Když jsem ho tam musela nechat a odjet, brečela jsem (jsem fakt citlivka 🙄). Jsem ráda, že to už máme za sebou a ušetřím kocourovi nervy a stres kvůli jeho touhám a pudům. U kočiček je sice zákrok trochu náročnější, ale co jsem měla možnost vidět, taky to vždy zvládly skvěle... Kočička manželových rodičů jim při vyzvednutí před ordinací utekla, takže evidentně byla v super kondici (a nebylo snadné ji chytit)... Když jsem byla dítě, kočky jsme taky nechávali kastrovat a pamatuji si, že vše naprosto bez problémů. Komplikace jsou samozřejmě možné vždy, ale pokud se udělá správně předoperační vyšetření, pokud máte dobrého veterináře, kterému můžete věřit a pokud kočku přebíráte probuzenou a budete pak sledovat ránu, zda se dobře hojí a v případě nejistoty hned řešit, myslím, že šance na komplikace je minimální. U koček/kocourů je kastrace fakt důležitá, jak pro jejich, tak pro vaši pohodu.
..ano Jani, komplikace může být vždy....toť otázkou, rozežrat se mohl i jako nekastrovany....moc a moc držím palce a pořád na vás myslím...na druhou stranu, když beru kočky svoje a nejbližších, tak já tři kočky kastrace bez komplikací, kamarádka tři kočky také tak...kamarád pět koček opět bez komplikací....
Vzhledem k tomu,že jsme na kraji vesnice,jsme takový sběratelé nechtěných koček a kocourů.Asi od takových jako"chvd".Takže jsme kastrovali koček a kocourů spoustu.Jen pro představu.Nyní máme 5 kocourů a 1 kočku,ale měli jsme jich i 11.Kastruje nám je stále stejný veterinář a nikdy nebyla žádná komplikace.Kočky po vyspání z narkózy jsou normálně venku nemají žádný límec,pruban,nic.Stehy jim většinou vypadají sami.Sem tam jsem jim nějaký vyndala sama.Druhý den se už chovají naprosto normálně a už i chodí lovit myši.
Dobrý večer, potřebuji poradit. Máme doma britskou kočku (4roky) a britského kocoura (1,5 roku). Oba jsou kastrovani. Kočka se ale přesto už po 3 měsících po kastraci zase mrouska a takto to je kazdy mesic (u ni je to nejspis zbytekem ovarialni tkáně, ktera v ni po zákroku zůstala) ale kocour, který je také kastrovany na ni i nadále leze a snaží se o styk (naštěstí neví co s ním i přesto že mu stoji). Je toto normální? Myslela jsem, že kocour po kastraci by měl ztratit libido nebo být impotentní… Kastrovat jsme je nechali, aby byl klid a ten i přesto není. Můžete mi prosím poradit jak toto řešit? Setkal jste se s tím někdo? Moc děkuji Sladkovská