Ahoj, jsem tu poprvé protože jsem hledala nějaké téma ohledně zvýšeného cukru u kočky a následné neuropatii. Dával někdo prosím kočce vitamíny na zmírnění neuropatie? Něco co funguje?
Moc děkuji
Moc gratuluju! 🍀 To se hezky čítá…
Velká paráda, jste obr bojovnice, moc vám držím palce ❤️
Moc děkuju, tohle pro mě moc znamená. Dnes mě to zase nakoplo, že to co odvádíme s Bambulí má smysl a hlavně to má nějaké výsledky.
Klobouk dolů Bambule a Bambule! Vynikající výkon. A držte se dál.
Nevíte někdo co je s Fikovnicí? Naposled jsem ji tady zaregistrovala 22 listopadu.
Nevím. To jen asi ona sama ví, proč sem nepíše. Stelle, na to, že jste tu chvíli, máte podivuhodný přehled. 🙃
Někdo tady psal, že jezdí do lázní🤔.
Děkuju🙂.
I mě vrtá v palici kde je a co je sní? Přičítám to hádce která před časem tady proběhla, ale co vyčistil se vzduch a jedeme dál.
Daja
Přesně tak! Až bude chtít, vrátí se sama🙂
Ahoj, jsem tu poprvé protože jsem hledala nějaké téma ohledně zvýšeného cukru u kočky a následné neuropatii. Dával někdo prosím kočce vitamíny na zmírnění neuropatie? Něco co funguje?
Moc děkuji
Vím, že tohle téma má 27 stran, ale zkuste ho přečíst od začátku, myslím že právě někde Fikovnice popisuje neuropatií jejího kocoura. Zkusím zapátrat kde se o tom psalo.
https://www.chovzvirat.cz/vyhledavani/diskuze/?word=Neuropatie&type=posts
Zkusila jsem zadat do vyhledávání jen neuropatie, snad se tím prokoušete a najdete to co hledáte.
Děkuji, já právě tohle téma s Fikovnicí četla, ale nevím jestli ty vitamíny B tedy dávala nebo ne.
Aha, no ještě jedna možnost, zkuste se zaregistrovat a pak ji napsat soukromou zprávu. Ona se tu teď neukazuje, ale třeba si zprávu přečte. Já mám fenku s diabetem, ale s neuropatií zkušenost nemám. Co mám jen načtené tak by se v první řadě měla stabilizovat hladina cukru v krvi. Já Bambuli dávám spešl vitamíny pro diabetiky, bohužel, už jsou dlouhodobě v Česku k nesehnaní. Po dobrání toho zbytečku co doma mám teda asi přejdeme na Alavis multivitamín. Jinak víc neporadím.
Martina:Děkuji, já právě tohle téma s Fikovnicí četla, ale nevím jestli ty vitamíny B tedy dávala nebo ne.
Max podpůrně.
Viz bambule - klíčové je stabilizovat krevní cukr. Co nejdřív.
Nám právě zjistili vyšší cukr, ale kocour byl hodinu po jídle. Na veterinu jsme šli kvůli prošlapávání zadních nohou a taky horší srst. Zatím má dietu. Je teď lepší, už se i myje a srst je daleko lepší, ale ty nohy…chodí pořád stejně, řekli nám, že jak jsou porušené nervy, tak to zůstane. Půjdeme na kontrolu, jen si předem seženu glukometr na doma, protože Čiko je stresovaný jakmile někam jedeme a ty hodnoty můžou být zkreslené na veterině. On strašně řve jak ho dáme do auta.
Jistotou je odběr krve na lačno. Odběr krve samo doma je otázka praxe, ze začátku jsem se s tím hrozně trápila, trápila psa( nešlo mi odebrat kapičku krve)… no časem člověk získá potřebný grif a praxi. Jestli můžu poprosit, pište dál zkušenosti. Sama vím, že získat zkušenosti přímo od majitelů diabetiků je občas složité (tak moc jich asi není) takhle aspoň člověk získá jakousi představu.
Určitě budu dávat vědět. Po těch prvních odběrech co měl po jídle a ve stresu u vet, tak měl hodnotu glukozy 17. Zatím má dietu, nehubne..má 6 kilo, jemu 11,5 let. Dobře papá i pije normálně. Jen ty nožky no..
Bambule nás na cukrovku upozornila zvýšeným pitím. Při prvním odběru na lačno měla 18. Inzulín píchám jednou denně - ráno. Krmíme masem, dodržujeme dietu. Dlouho nám trvalo než se stabilizovala. Občas člověk propadal zoufalství a bezmoci.
Jinak k tomu hubnutí, musí být pozvolné. Bambů zhubla za tři měsíce cca 300g. Za další čtyři dalších 200g. Pokud teda kocourek potřebuje hubnout.