Aktuálně: 3 759 inzerátů209 124 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Diabetes

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2023, 20:21:06 xxx.xxx.61.97
Kilian:

….držím moc palce aby se stal zázrak….  

Evi, já tu pláču…a Fido přišel, vyskočil za mnou a dal mi zas tvář na tvář a přede…on uklidňuje mě, místo, aby to bylo naopak.

Kilian
Kilian 18.09.2023, 20:30:04 xxx:xxx.a422:103e
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 18.09.2023, 20:21:06

..Jani vůbec nevím co na to říci….moc na Tebe i Fiďaska myslím….asi tuším jak Ti je, ja jsem s kamarádkou vyprovazela jeji třetí kočičku..jsem ráda, že to zvládla, bylo to jeji všechno, nikoho jiného nemá….je to silná diabetička, léčí se s depresemi a s mnoha dalšími těžkými  zdravotními problémy, měla jsem o ní velký strach…

Vahine
Vahine 18.09.2023, 20:56:04 xxx.xxx.179.11

Ach jo, Jani, já doufám, že se Fiďousek ještě zlepší a Ty se drž, děvče zlatý ❤🌷tuším, že je těžké zůstat klidná, když máš tolik naloženo….myslím na vás oba 🤗

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2023, 21:18:12 xxx.xxx.60.31
Kilian:

..Jani vůbec nevím co na to říci….moc na Tebe i Fiďaska myslím….asi tuším jak Ti je, ja jsem s kamarádkou vyprovazela jeji třetí kočičku..jsem ráda, že to zvládla, bylo to jeji všechno, nikoho jiného nemá….je to silná diabetička, léčí se s depresemi a s mnoha dalšími těžkými  zdravotními problémy, měla jsem o ní velký strach…

💐🍀

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2023, 21:24:02 xxx.xxx.60.31

Děvčata, děkuji za podporu, moc!

Teď se Fido napil ionťáku a byli jsme spolu venku, tam je nejšťastnější…ale už tam s ním musím být já, což logicky přes noc nezvládnu.

Ale přišel k jeho oblíbenému místu a tam se zase extrémně mazlil a dokonce si chtěl hrát!

Nicméně, jakmile jsem mu řekla jemu známé sousloví:"Fido bude opatrný, já přijdu!", tak šel hned zpět se mnou domů. Tak plánuji s ním dnes v noci takto občas zajít chvíli posedět ven. Je neuvěřitelné teplo a Fido to tam miluje. I okusoval trávu…jen téměř jakýkoli úkon dělá vleže.

Nicméně ten ionťák, že se dost napil, tak to mi udělal radost. On je jinak nechce. Mám tu jedno drahé balení….kdyby měl někdo zájem, zdarma pošlu. Nám to k ničemu není. Je to ten Aptus, toho se ani nedotkne. Větší úspěch je s Orolade.

Rapotačka (neregistrovaný) 18.09.2023, 21:29:53 xxx:xxx.1357:29

Smutné, držím palce, přeji klidnou noc.❤️

Trickyvoo
Trickyvoo 18.09.2023, 23:30:49 xxx.xxx.62.63

Tohle napojení jsem měla na svého prvního psa. 

MOc na vás oba myslím a doufám, že to bude lepší. Fido je úžasňák a bojovník a vím, jak moc je to nyní těžké. 

hmn
hmn 19.09.2023, 08:33:14 xxx.xxx.33.9

fíkovnice ta vfu bude kdy?

furt mi nedá, jestli ten dia je primární….

srdíčko má OK?

Fikovnice
Fikovnice 19.09.2023, 11:53:06 xxx.xxx.63.54
hmn:

fíkovnice ta vfu bude kdy?

furt mi nedá, jestli ten dia je primární….

srdíčko má OK?

Mně to také vrtá v hlavě, i jsem to sem opakovaně psala…

Jenže už byl hodně proklepnut a dr. to uzavřeli jako primární diabetes. Je fakt, že on byl přímo obézní.

No a obě včerejší dr. mi řekly, ať jim dám chvilku čas (den dva), že zkusí vymyslet, co do léčby ještě zakomponovat nebo co změnit. Tak holt teď čekám.

Fikovnice
Fikovnice 19.09.2023, 12:18:04 xxx.xxx.63.54
Fikovnice:

Mně to také vrtá v hlavě, i jsem to sem opakovaně psala…

Jenže už byl hodně proklepnut a dr. to uzavřeli jako primární diabetes. Je fakt, že on byl přímo obézní.

No a obě včerejší dr. mi řekly, ať jim dám chvilku čas (den dva), že zkusí vymyslet, co do léčby ještě zakomponovat nebo co změnit. Tak holt teď čekám.

Ono je to celé zvláštní…

Fidovi se rozhodně zastavil ten katabolismus, když jej pohladím po zádech, tak hladím “maso”, dřív to byly kosti. Teď jsem se dívala na jeho srst, navenek je krásně lesklá.

Jinak ionťák byl přes noc vypit celý - teda to, co jsem nalila do misky. Fido byl nakonec venku nějakou dobu sám neb jsem usnula. Když jsem pro něj nad ránem šla, tak tryskem přiběhl…no, ale ve výtahu si zase lehl. 

Oficiální dr. mám volat dnes pozdě večer, že prozkoumá moudré knihy. 

Fikovnice
Fikovnice 19.09.2023, 13:23:01 xxx.xxx.63.54
Trickyvoo:

Tohle napojení jsem měla na svého prvního psa. 

MOc na vás oba myslím a doufám, že to bude lepší. Fido je úžasňák a bojovník a vím, jak moc je to nyní těžké. 

Trickyvoo, takže to znáš?💖

Pro mě je on opravdu nejbližší bytost na světě; pár lidem jsem včera napsala:"On je já a já jsem on!" A jestli si o mně někdo myslí, že jsem magor, je mi to fuk. Cítím s ním ztotožnění.

Udělalo mi radost, že po strašně dlouhé době si včera venku chtěl hrát. On má takové své oblíbené místo u sloupu veřejného osvětlení (radost z toho nemám, ptž to tam bude označkovaný ad maximum), tam přišel, začal se vyvalovat, já jej hladila a on začal dělat výpady na mě. Dokonce na tomto místě vždy dostane chuť mě kousnout…a to sebezapření, že nesmí stisknout!😄 Už na tom místě párkrát chytil moji ruku/prsty do huby a jen se sebeovládal, aby nestiskl. Nebo třeba na tom místě se začne “plížit” ve smyslu, že se plazí po zemi jen přitahováním “rukama” a podobné vylomeniny tam dělá… Ale i v tom venku většinu věcí dělá vleže…anebo, když jsme tam byli spolu, tak seděl vedle mě, byl vysoce obezřetný a pozoroval okolí. Takže usuzuji, že se netrápí…ale dobré to není ani trochu.

Fikovnice
Fikovnice 19.09.2023, 13:39:55 xxx.xxx.63.54

Ještě tu dám jeden dotaz: Ta naše ofic. dr. má teorii (ona to není teorie, je to známá věc), že Fidovi může inzulín nefungovat kvůli té gingivitidě a kameni na zubech. Hned jsem se jí zeptala, zda by u takovéhoto pacienta vůbec šlo udělat narkózu a plak vyčistit. Řekla mi, že uspání se až tak nebojí, ale že by zuby rovnou vytrhala. Prý čištění nedělá!😲

A do toho se mi tedy nechce ani trochu! Říkala, že kočky nemohou bolestí jíst a takto se to u Fida vůbec neprojevuje. Naopak jí až moc (kvůli diabetu), včetně granulí, na chuť k jídlu si stěžovat nemůžu (nevím, zda mám být ráda, ale asi spíš ano).

Takže dr. zvažuje i nasazení ATB. Asi ko-amoxicilin. 

Fikovnice
Fikovnice 19.09.2023, 14:21:14 xxx.xxx.63.54

Ještě jeden vstup: Včera mi vetka řekla ještě tu věc, že je podzim (?) a že to se horší všechny kočky, včetně kastrátů. Možná myslela tu srst nebo nevím. Já teda u chalupových kocourů na podzim naopak pozorovala, že nabírali na zimu a rozhodně nějak zdrchaně nepůsobili…

No, večer mám vetce volat; druhá si zas vyžádala Fidovu veškerou dokumentaci. Každopádně mi bylo řečeno, že PADy jsou strašně drahá záležitost. Je to vše na dvě věci. Inzulín mě stál kolem 3 tis. Kč, což je ještě únosné. Plus milióny popriet k inzulínu.

Fikovnice
Fikovnice 19.09.2023, 14:50:13 xxx.xxx.63.54

Píšu a píšu, tak mi to promiňte, potřebuji se z toho vypsat.

Teď zas Fido vyskočil do postele (já jsem si musela jít lehnout) a mazlil se. Čekala jsem jak zvládne seskok a celkem OK. 

Krom mazlení se slastně protahoval. Celé mi to připadá jako ztráta síly, ale nejvíce v těch zadních nohách. Jinak se tváří, že je v pohodě.

Nezadýchává se, váhu má teď celkem OK, “jen” mě obě vetky včera k smrti vyděsily. A mně je taky celkem jasné, že když dělá Fido skoro vše v lehu, že to není OK. On i žere a přitom leží.

Jo a dnes už i “lízl” ten ionťák Aptus, tak se omlouvám, ale už jej nenabízím někomu jinému (zprvu to vypadalo, že by nám byl k ničemu).

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 14:56:25 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.09.2023, 14:50:13

Fíkovnice - držím palce, moc.

Fikovnice
Fikovnice 19.09.2023, 14:58:12 xxx.xxx.63.54
Zrzavci:

Fíkovnice - držím palce, moc.

Zrzavci, já Vám strašně moc děkuji. Každé povzbuzení je teď pro mě balzám na duši…

Já četla o tom pesanovi s rozežranýma ušima, že mu vazelína nepomáhá. Už se teda našlo něco lepšího??

Zrzavci
Zrzavci 19.09.2023, 15:03:29 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.09.2023, 14:58:12

Kombinují repelent a mazání. Pesan navíc dostal srajdu, ale to je všechno lépe řešitelné, než Fidovi problémy. Moc Vám přeji oběma, aby se to už podařilo vybalancovat.

Trickyvoo
Trickyvoo 19.09.2023, 22:55:15 xxx.xxx.62.63
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.09.2023, 13:23:01

Ano, to napojení znám. Nemyslím, že i když je Malina chytrá jako byl ten můj první pes, že se někdy dosteneme do toho napojení jako jsem měla se Stypíkem. U něj, když jsem přišla domů a kouknula na něj, věděla jsem, jaký měl den. To se prostě i těžko vypráví. On byl totiž dopoledně s našima a pak taky někdy jsem jezdila třeba někam pryč a hned jsem viděla, jestli se měl dobře a nebo se něco nepovedlo a to samé já. Stalo se mi něco nebo mě něco bolelo a on mi třeba šel hned lehnout k nohám a nebo se nacpal vedle mě a položil mi hlavu na srdce. Bylo by to na román…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.