Aktuálně: 3 760 inzerátů209 134 diskuzních příspěvků18 235 uživatelů

Diabetes

Fikovnice
Fikovnice 19.07.2023, 19:44:10 xxx.xxx.61.119
biaca:

Fikovnice, kdyby bylo nejhůře existují tzn. krmítka na čip - kdy by každá kočka měla přístup pouze ke svému krmivu. 

Ale po mé zkušenosti, mám jedno automatické krmítko - aby se Iginovi nezkazilo jídlo, tak jsem si představovala jak ho budu používat, aby malý nežral, krmivo (granule pro dospělé) na které není zvyklý - ale chyby lávky (malý si nahnal před krmítko Igina, který mu ho otevřel a malý ho sežral) 

Stran krmiva bude dr. shánět dia krmivo - dnes měla poslat odkaz, pošle asi zítra nebo nevím…možná seženu sama.

Co je, dle ní, hodně blbý, že Fido moc nemusí granule… 

Teď, v době té nemoci, víc preferuje kapsičky, event. maso.

kometa
kometa 19.07.2023, 19:46:21 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Stran krmiva bude dr. shánět dia krmivo - dnes měla poslat odkaz, pošle asi zítra nebo nevím…možná seženu sama.

Co je, dle ní, hodně blbý, že Fido moc nemusí granule… 

Teď, v době té nemoci, víc preferuje kapsičky, event. maso.

A tak v mase moc cukrů není, ne?

Fikovnice
Fikovnice 19.07.2023, 19:49:39 xxx.xxx.61.119
kometa:

A tak v mase moc cukrů není, ne?

Jj, dr. nedoporučuje vnitřnosti, které on miluje, bohužel…

Ale rybu schválila.

Jo a ten můj kamarád odjel na 10 dní na Jadran a Lantus zapomněl doma. Vůbec to neřeší, i když jsem mu telefonovala, ať jej tam jde nějak sehnat (jsou pojištění, i když na blbost asi ne…😉). 

No nic, to píšu vlastně jen tak…😂

Fikovnice
Fikovnice 19.07.2023, 19:56:31 xxx.xxx.61.119
Fikovnice:

Já jsem v šoku, den blbec…

ALE: Teď jsem přišla a změřila glykémii (před jídlem; s tím, že ale už dnes jedl): 5.8 mmol/l!!!

Hned jsem to volala dr. Podle mě je to trochu náhoda, dle ní hraje roli i doplnění iontů a i ta pididávka Caninsulínu…

Fruktosamin bude až zítra, ionty také…

Proboha, jen tak dál!

Bohužel zítra zas bude ve stresu z té VFU, tak se uvidí…

Jsme cca 20 hod od aplikace 6 UI Lantusu. Dle dr. peak v plazmě 16 hod od aplikace…

Bavily jsme se o postupném posunu času podávání Lantusu - řekněme na 22.h. 

Dnes ještě nejdříve ve 23h, takže dnes budu mít pro změnu strach z hypo, ptž ten čas není až tak daleko… 

Takže ještě jedna perforace ucha přinejmenším bude, i když mi dr. říkala, že včera toho stresu zažil ažaž, a že pokud se mi jeví OK, nemám jej dnes otravovat. Myslím, že jej ale otravovat budu…

biaca
biaca 19.07.2023, 20:00:51 xxx.xxx.47.71

Ale v případě granulí zase budeš muset zajistit dostatečný pitný režim. /nevím, jestli je dobré držet kocoura jen na granulích/

A určitých značek jsou - viz. 

Concept for Life Veterinary Diet Weight Control 

Specific FRW Weight Reduction 7x100g

Ps. nepoužívám tedy pro diabetiky, ale gastro, ale tyto dvě značky se mi nejvíce osvědčili. 

A co by bylo špatné na mase? I když už vidím, jak dáváš pouze Fidovi a ostatní jen koukají.

Fikovnice
Fikovnice 19.07.2023, 22:25:16 xxx.xxx.61.119
biaca:

Ale v případě granulí zase budeš muset zajistit dostatečný pitný režim. /nevím, jestli je dobré držet kocoura jen na granulích/

A určitých značek jsou - viz. 

Concept for Life Veterinary Diet Weight Control 

Specific FRW Weight Reduction 7x100g

Ps. nepoužívám tedy pro diabetiky, ale gastro, ale tyto dvě značky se mi nejvíce osvědčili. 

A co by bylo špatné na mase? I když už vidím, jak dáváš pouze Fidovi a ostatní jen koukají.

Díky moc Biaco!🌺

Jinak pro Elsu je jakékoli maso fuj! 🙂 

Zato Prostřední má na maso těžkou závislost!!! 😀

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 03:11:05 xxx.xxx.63.73
zofre:

Fíkovnice, děkujeme sa sdílení !

Taky to moc nechápu, ale nejsem vet-snaha doplnit vitaminy a minerály, a odhad inzulin-sacharidového poměru, odhad citlivosti na inzulin, hodně hrubým odhadem? Caninzulin dostal do infuze na vykrytí té glukozy, uvádí se obsah  glukozy 45mg na 1 ml Duphalytu, na podporu anabolizmu asi, dávka nestačila. 

Že trochu přibral je logické, alespoň se zbrzdil nebo zastavil katabolismus a dehydratace, v čemž byl před první dávkou inzulinu.

Inzulinovou rezistenci / odpor k inzulinu/ zvyšuje nadváha, zánět v těle, stresové a jiné hormony, snížení pohybu jedince.

Známe prostě jen střípky informací. Kdyby to byl můj kočka,navrhla bych vetovi, že aplikuji třeba těch 6 jLantusu  a 24 hodin udělám si  podrobný protokol:

-kolik je glykemie těsně před vpichem

-kolik je glykemie  za 4 hodiny po vpichu

-  kolik je glykemie za 8 hod po vpichu,

-kolik je glykemie za 14 hod po vpichu

-za 20 hodin po vpichu

-za 24 hodin po vpichu, těsně před dalším

a trochu bych ty navržené časy upravila, abych tam určitě měla glykemii těsně před jídlem/ a zapsala bych kolik g čeho koček snědl/ a za 1-3 hodiny po tom jídle.

A pokud by mi ten vet neřekl pádné důvody, proč to nedělat,  tak bych z toho protokolu vyšla zpětně ve stanovení velikosti dávky i toho, jestli to dát v jedné dávce nebo dvou po 12ti hodinách. A dodržovala stále stejné množství sacharidů i čas krmení.Za prozatímní báječný cíl bych si vytkla glykemie mezi 7 a 15  a stojící váha kočky/ani hubnutí, ani tloustnutí/ a nepřítomnost nadměrné žízně a močení.

Jistě se to snadněji linkuje, než dělá🙂.

Žofré, ano, fakt se to snadněji píše, než pak dělá… ;-).

Přesto už mám tedy pěknou sbírku glykémií…zapisuji na minutu přesně (dtto na minutu přesně podávání Lantusu a kolik UI), ale stejně nejsem schopná dodržet odběry třeba tak, jak navrhujete Vy (mmch. v tuto chvíli je můj kocour léčen a vyšetřován asi o 500% kvalitněji a lépe než já😉; až jsem tomu dnes věnovala poněkud větší pozornost a zamyšlení).

Navíc ten odběr z ucha je fakt menší porod; mnohdy se podaří třeba až na 4. pokus. A to Fido vůbec nezanaříká (i když se mu to logicky nelíbí), jen se nevytvoří dostatečná kapka krve. Nebo jsem na to holt levá.

Já byla vděčná za tu glykémii 17. Co jsem Vám nenapsala, je, že renální práh pro Glc u kočky prý varíruje mezi 11 a právě 17 mmol/l. Každopádně já to jsem asi schopná poznat i z toho, že třeba od včera (vlastně předevčera) opět úplně vymizelo pu/pd. Dokonce mně poměrně teď vadí, že Fido dnes snad vůbec nepil a rozhodně nijak extra nemočil…

Je mazlivý a vděčný, cítím z něj větší sílu, něco přibral na váze a vyžaduje chození ven. Kéž je to alespoň takto!

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 03:36:54 xxx.xxx.63.73

Tužtička je zobrazena, ale editace nefunguje…

Tak jen píšu, že aktuální glykémie je 11.7!

A to jo, s tím už začínám být spokojená…

Fikovnice
Fikovnice 21.07.2023, 01:22:51 xxx.xxx.63.231

Tak, když už jsem se rozhodla ten příběh sem psát, tak sděluji novinky.

Fido byl dnes vyšetřen UTZ na VFU a musím říct, že tedy tak důkladné vyšetření jsem nikdy nezažila…ani náhodou ani v humánní medicíně!!! Tedy trpěla jsem s Fidem - většinu času musel ležet na zádech v tom “véčku” (kdo to znáte). A bylo naprosto fascinující, že většinu času se téměř nehnul a oči měl upřené na obrazovku UTZ a sledoval své útroby!😄

Vyšetření trvalo téměř hodinu (!!), tak byl dr. pečlivý! Měnil sondy, měřil průtoky, Fido je vyholený na mnoha místech…

Ovšem závěr, jak jinak, než podivný. Tedy asi bych měla být vděčná, a jsem!😇

Ledviny morfologicky úplně OK, nadledviny dtto, štítka dtto. Střeva SNAD také. Žaludek také, zrovna jej měl naplněný.

Nález na játrech - hyperechogenní - ale to mě nepřekvapuje. Jednak byl Fido obézní a druhak překonal ten kočičí mor, tehdy asi 11 dní nejedl a měl jaterní selhání, z něhož se úplným zázrakem vyhrabal. Pankreas - prý možná mírně bolestivý, dr. doporučuje ještě dif. dg. zvážit i pankreatitidu.

Co je nejzávažnější a zatím nikterak nevysvětleno, to je to, že jak v dutině břišní, tak v dutině hrudní má volnou tekutinu. Dle dr. naprosto diskrétní množství, absolutně neindikované k punktování. Ale nemá to tam co dělat, no. Společně jsme spekulovali nad příčinou, ale…jsou to spekulace… Samozřejmě jako první mě napadl srdeční problém, ale dr. se pak zaměřil i na srdce a i když zdůrazňoval, že kardiologií se nezabývá, nic patologického na srdci nenašel.

Pak byl v mých myšlenkách tu proces. Opět nepotvrzeno, opakovaně jsem se ptala třeba na lymfom. Sem tam prý uzlinka někde je hraniční velikosti, ale pakety uzlin ne. Navíc Fido teď je ve fázi přibírání (po tom rychlém úbytku hmotnosti).

Cushing, hypersomatotropismus, onemocnění štítky tedy prakticky vyloučeno…

Vše jsou jen kamínky do mozaiky. Je asi jasné, že ta přítomnost volné tekutiny mě nepotěšila…ale opakovaně jsem byla ujišťována, že množství je opravdu naprosto minimální (třeba v dutině hrudní dle dr. toto množství vůbec nezpůsobí dušnost, dokonce ani mírnou dyspnoi ne). V břiše na můj dotaz, kde volná tekutina je, tak prý pod jaterním lalokem.

Na závěr mi pan dr. poněkud morbidně řekl, že “má rád” těžké a jasné nálezy typu cizí těleso, jasný tu proces, ileózní stavy apod. Ale že Fidův nález je prostě minimální, byť úplně fyziologický není.

A úplně na konec: Kdyby to Fido ocenil, vyžádala bych pro něj nějaký obrázek (nebo spíš mňamku), ptž přišly pak ještě dvě laborantky a naprosto se spolu s dr. rozplývali, že kocoura, který se nechá takto snadno vyšetřit, tam ještě neměli… Prý mnohem častější pro takto důkladné sono je přispání kočky. Popravdě já byla z jeho dobroty, submisivity a ochoty nechat se tak dlouho vyšetřovat totálně naměkko. Opět byla nedobrá jen cesta tam (to v autě naříkal). Cesta zpět už věděl, že se jede domů a byl v mnohem větší pohodě…

Pokud kohokoli napadne cokoli k té volné tekutině a napíše to sem, budu samozřejmě ráda.

No a jinak jsme tedy na 6 UI Lantusu - hodnoty glykémie jsem sem psala včera. Momentálně pu/pd je úplně pryč a já naopak přemýšlím, zda by v těch vedrech Fido neměl víc pít…;-).

Dlouhé hlášení, já vím, ale ona to byla dnes (tedy včera) velká akce (také náležitě drahá, ale důležitější je Fidovo zdraví).

kometa
kometa 21.07.2023, 06:50:09 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Tak, když už jsem se rozhodla ten příběh sem psát, tak sděluji novinky.

Fido byl dnes vyšetřen UTZ na VFU a musím říct, že tedy tak důkladné vyšetření jsem nikdy nezažila…ani náhodou ani v humánní medicíně!!! Tedy trpěla jsem s Fidem - většinu času musel ležet na zádech v tom “véčku” (kdo to znáte). A bylo naprosto fascinující, že většinu času se téměř nehnul a oči měl upřené na obrazovku UTZ a sledoval své útroby!😄

Vyšetření trvalo téměř hodinu (!!), tak byl dr. pečlivý! Měnil sondy, měřil průtoky, Fido je vyholený na mnoha místech…

Ovšem závěr, jak jinak, než podivný. Tedy asi bych měla být vděčná, a jsem!😇

Ledviny morfologicky úplně OK, nadledviny dtto, štítka dtto. Střeva SNAD také. Žaludek také, zrovna jej měl naplněný.

Nález na játrech - hyperechogenní - ale to mě nepřekvapuje. Jednak byl Fido obézní a druhak překonal ten kočičí mor, tehdy asi 11 dní nejedl a měl jaterní selhání, z něhož se úplným zázrakem vyhrabal. Pankreas - prý možná mírně bolestivý, dr. doporučuje ještě dif. dg. zvážit i pankreatitidu.

Co je nejzávažnější a zatím nikterak nevysvětleno, to je to, že jak v dutině břišní, tak v dutině hrudní má volnou tekutinu. Dle dr. naprosto diskrétní množství, absolutně neindikované k punktování. Ale nemá to tam co dělat, no. Společně jsme spekulovali nad příčinou, ale…jsou to spekulace… Samozřejmě jako první mě napadl srdeční problém, ale dr. se pak zaměřil i na srdce a i když zdůrazňoval, že kardiologií se nezabývá, nic patologického na srdci nenašel.

Pak byl v mých myšlenkách tu proces. Opět nepotvrzeno, opakovaně jsem se ptala třeba na lymfom. Sem tam prý uzlinka někde je hraniční velikosti, ale pakety uzlin ne. Navíc Fido teď je ve fázi přibírání (po tom rychlém úbytku hmotnosti).

Cushing, hypersomatotropismus, onemocnění štítky tedy prakticky vyloučeno…

Vše jsou jen kamínky do mozaiky. Je asi jasné, že ta přítomnost volné tekutiny mě nepotěšila…ale opakovaně jsem byla ujišťována, že množství je opravdu naprosto minimální (třeba v dutině hrudní dle dr. toto množství vůbec nezpůsobí dušnost, dokonce ani mírnou dyspnoi ne). V břiše na můj dotaz, kde volná tekutina je, tak prý pod jaterním lalokem.

Na závěr mi pan dr. poněkud morbidně řekl, že “má rád” těžké a jasné nálezy typu cizí těleso, jasný tu proces, ileózní stavy apod. Ale že Fidův nález je prostě minimální, byť úplně fyziologický není.

A úplně na konec: Kdyby to Fido ocenil, vyžádala bych pro něj nějaký obrázek (nebo spíš mňamku), ptž přišly pak ještě dvě laborantky a naprosto se spolu s dr. rozplývali, že kocoura, který se nechá takto snadno vyšetřit, tam ještě neměli… Prý mnohem častější pro takto důkladné sono je přispání kočky. Popravdě já byla z jeho dobroty, submisivity a ochoty nechat se tak dlouho vyšetřovat totálně naměkko. Opět byla nedobrá jen cesta tam (to v autě naříkal). Cesta zpět už věděl, že se jede domů a byl v mnohem větší pohodě…

Pokud kohokoli napadne cokoli k té volné tekutině a napíše to sem, budu samozřejmě ráda.

No a jinak jsme tedy na 6 UI Lantusu - hodnoty glykémie jsem sem psala včera. Momentálně pu/pd je úplně pryč a já naopak přemýšlím, zda by v těch vedrech Fido neměl víc pít…;-).

Dlouhé hlášení, já vím, ale ona to byla dnes (tedy včera) velká akce (také náležitě drahá, ale důležitější je Fidovo zdraví).

Mně volná tekutina v břiše (a jiné potíže) zmizela po nasazení bezlepkové diety. V hrudníku jsem ji neměla. Váš kocour je prostě záhada.

Poptám se kolegyně, jestli by neměla nějaký nápad.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 08:31:34 xxx.xxx.61.106

DM → játra  → tekutina; nemusí to být další problém.

Ledviny, slinivka, infekce. Zajímavé je, že od slinivky problém existuje, ale nevidíme projevy.

https://wagwalking.com/cat/condition/fluid-abdomen

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4868511/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4895493/

https://www.petmd.com/cat/conditions/cardiovascular/ascites-cats

biaca
biaca 21.07.2023, 09:08:09 xxx.xxx.47.71

Ahoj Fikovnice, stále přemýšlím, jak Ti trochu pomoci. Přemýšlela jsem jak u Fida snížit stres z cestování. Zkoušela jsi ten antistresový sprej, který by mu mohl trochu ulevit. Alespoň ze začátku než si zvykne, protože předpokládám, že bude muset cestovat více. Ps. nemám vyzkoušený (ale Feliway jsem používala, když jsem si přinesla domů malého, abych trochu snížila stres, ale jestli to bude fungovat i v tomto případě nevím)

Fikovnice
Fikovnice 21.07.2023, 12:19:33 xxx.xxx.63.231
biaca:

Ahoj Fikovnice, stále přemýšlím, jak Ti trochu pomoci. Přemýšlela jsem jak u Fida snížit stres z cestování. Zkoušela jsi ten antistresový sprej, který by mu mohl trochu ulevit. Alespoň ze začátku než si zvykne, protože předpokládám, že bude muset cestovat více. Ps. nemám vyzkoušený (ale Feliway jsem používala, když jsem si přinesla domů malého, abych trochu snížila stres, ale jestli to bude fungovat i v tomto případě nevím)

Ahoj Biaco!

Stres z cestování je i stresem pro mě. Nikdy nejezdím sama, vždy s kamarádkou. Jejich sekretářka vychovává asistenční psy a poradila Fida vůbec neutěšovat… I když to bylo těžké, tak jsme celou dobu mluvily o úplně jiném tématu a fakt Fido naříkal o něco méně… Blbý je, že teď už mu stačí jen vidět v bytě, že jdu pro přepravku a zaleze někam, odkud jej lze těžko dostat… Všechny antistresové přípravky jsem zkoušela v minulosti, ptž Fido ve svém mládí se mnou jezdil na chalupu, což je asi 50km. Jeho kinetóza byla ale tak úděsná, že byla jedním z hlavních důvodů, proč jsem jej tam přestala vozit. Dr. z druhého konce města (jak jsme tam byli v úterý) mu chtěla píchnout před jízdou domů Cerenii. Ale je štípavá a v to út už toho měl Fido dost a dost, navíc cestou domů nenaříká. Vyjma těch tunelů - tam se bojí… Takže myslím, že na něj žádné protistresové přípravky nepůsobí. Ta Cerenia tehdy dávno působila, ale nevím, zda před každou cestou přes Brno mu chci píchat další injekci.

Jinak Ti děkuji, dále děkuji Megi i Kometě. Odkazy od Megi jsem ještě nečetla, kouknu později.

Já to včerejší vyšetření brala spíš jako pozitivní, že dopadlo dobře. Jasně, že kdyby to byla štítka, bylo by to na léčení snazší. Ale prostě to vypadá, že má diabetes. Nikoli sekundární. Lantus v nové dávce zabírá, tak jen nesmím vše zakřiknout…

Fikovnice
Fikovnice 21.07.2023, 12:33:13 xxx.xxx.63.231
kometa:

Mně volná tekutina v břiše (a jiné potíže) zmizela po nasazení bezlepkové diety. V hrudníku jsem ji neměla. Váš kocour je prostě záhada.

Poptám se kolegyně, jestli by neměla nějaký nápad.

Kometo, budu ráda. Něco nastínila Megi…

Já nicméně doufám a věřím, že ten objem tekutin je opravdu zanedbatelný… Zlé by bylo, kdyby narůstal. 

Dozvěděla jsem se i zajímavost, že takovéto malé objemy tekutin jsou typické a akceptovatelné pro koťata a štěňata. Vůbec jsme se s kámoškou shodly, že dr. byl velmi velmi vstřícný!!! Pořád jsme spolu debatovali, co by mu mohlo být. Já mu dala asi tisíc dotazů, dohromady jsme spekulovali. Netuším, kde dr. vzala, že je neempatický…🤔 Ale naznačovala něco v tom smyslu, že na ně byl jako na studenty pes 🙂, tak jestli z toho nepramení její přesvědčení. Já jím byla naopak nadšená. Teda je pravdou, že tak 40min vyšetřoval Fida na zádech, a pak pokračoval dalších nejméně 15min ve stoji, jednou hlava tam, pak naopak. To už jsem se modlila, ať to skončí. Neuměli jsme určit, když asi 2x zanaříkal, zda to byla reakce na bolest nebo už to chtěl mít za sebou… Ale jak jsem psala, jsem na něj fakt hrdá! Ten pohled, jak leží ve “véčku” a sleduje pozorně na obrazovce svůj vlastní UTZ, byl k nezaplacení!😄

Každopádně stále se neozvala nová dr., která měla už včera poslat nové hodnoty fruktosaminu a iontů. Třeba by něco napověděly. Říkala mi, že fruktosamin bere jako takovou analogii glykovaného hemoglobinu u lidí. 

Mně se stran jí teda nezdá ta jedna věc, že Fida stále hodnotí jako obézního a prý kocour má vážit 5.0kg a basta! Přece záleží, jak je velký, jak narostl. Kdyby měl Fido 5.0kg, tak je to chodící kostra. Mně se líbí, že teď jak se zastavil ten katabolismus, tak vypadá (já vím posuzuji spíš vzhled) akorát. Je ale pravda, že spadl na těch cca 6.3 kg a včera jsme jej s kámoškou zvážili na VFU a už zas atakuje 7.0kg. Takže další věc, kterou budu muset hlídat, ale 5.0kg se mi fakt nezdá. Ta čičina, co žije v té ordinaci, je extrémně malá kočka! Já se i ptala, zda je to kotě. Prý ne. Jenže podle ní nemůže dr. posuzovat Fida, když ten je dvojnásobně velký a mnohem vyšší.

Fikovnice
Fikovnice 21.07.2023, 12:53:27 xxx.xxx.63.231

Tak právě mi dr. poslal obsáhlý popis!

V něm píše, že v širší DD je potřeba zvážit i malobuněčný lymfom!😢

Pevně doufám, že platí to, co jsme si řekli včera. Sdělil mi, že tam napíše všechny své nápady i k těm nejdiskrétnějším změnám. Ten hypotetický lymfom popisuje kvůli mírně (velmi mírně či spíše hraničně) zvětšeným mezenteriálním uzlinám.

Dále zmiňuje susp. pankreatitidu a na játrech lipidózu.

Vlastně napsal tak rozsáhlý popis, že je v něm obsaženo vše, o čem jsme se včera bavili…

Edit: Objem tekutiny v břiše popisuje v trojúhelníkovém prostoru o rozměrech 1 x 2mm. To je fakt naprosto minimální množství.

Fikovnice
Fikovnice 21.07.2023, 13:18:54 xxx.xxx.63.231
megi-the-pes:

susp. pankreatitidu a na játrech lipidózu - to je v těch odkazech

Díky ještě jednou!

zofre
zofre 23.07.2023, 08:03:46 xxx.xxx.42.222

Děkuji fíkovnici za sdílení  a megi za krásné odkazy.

Fidovi držím dále palce, takže asi UZ s odstupem a sledování krevních markerů jater a pankreatu s odstupem, a pokračovat v inzulinoterapii a dietě? Diabeticko-pankreatogenní?

Fikovnice
Fikovnice 11.08.2023, 16:14:30 xxx.xxx.62.91

Zdravím všechny! 

Někteří z vás ví, že se u mě podělalo všechno, co mohlo…

Nevím, zda Fido ze mě může přebírat můj stres, ale domnívám se, že ano…a mrzí  mě, pokud se kvůli mně zhoršuje jeho zdraví.

Od včera, po domluvě s paní dr., je už na 8 UI Lantusu. Bavily jsme se, že strop je 10 UI, ale dr. vyčetla, že dokonce 14.5 UI (to mi přijde každopádně šílené).

Tak jsem jen chtěla napsat novinky… Navenek byste na něm asi nic nepoznali. Já bohužel ano + glykémie jsou neuspokojivé.

Fikovnice
Fikovnice 11.08.2023, 16:18:24 xxx.xxx.62.91
Fikovnice:

Zdravím všechny! 

Někteří z vás ví, že se u mě podělalo všechno, co mohlo…

Nevím, zda Fido ze mě může přebírat můj stres, ale domnívám se, že ano…a mrzí  mě, pokud se kvůli mně zhoršuje jeho zdraví.

Od včera, po domluvě s paní dr., je už na 8 UI Lantusu. Bavily jsme se, že strop je 10 UI, ale dr. vyčetla, že dokonce 14.5 UI (to mi přijde každopádně šílené).

Tak jsem jen chtěla napsat novinky… Navenek byste na něm asi nic nepoznali. Já bohužel ano + glykémie jsou neuspokojivé.

Ještě doplňuji: Fruktosamin vzrostl, ale zatím ne radikálně.

Ionty kupodivu relativně OK, vyjma hyperkalémie. Té jsem se celkem zděsila, takže opět telefonát dr. Ta mi řekla, že krev z ordinace kvůli jakémusi výpadku odešla až násl. den a že se K začalo uvolňovat z Ery a nemám se znepokojovat.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.