bydlime na samote nedaleko lesa a samozrejme jsme obklopeni lesy. Mam problem s mysliveckym pravem. Stoji tam ze kocka muze byt od vesnice pouze 200 m, pak uz je skodna a muzou ji zastrelit a take vim ze je strili! co s tim mohu delat, nase kocky behaji polich a lovi hrabose a vzdalenost 200 m lehko prekonavaji.
Bohužel myslivci nerozlišují kastrované mazlíky s obojkem a čipem od potulných polodivokých koček. Nejlíp pouštět kočky aspoň na noc a mít je přes den radši doma.
Alespoň, když jsem ještě Fida jako úplného mlaďocha vozila na chalupu, tak jsem ráno po celém dvoře nacházela mrtvolky myší - za noc jich nalovil klidně kolem 15. Něco sežral a zbytek pro zábavu, z loveckého pudu.
Tak si kočky zajistěte na pozemku a máte po starostech. Kočka navolno škodná je a nemá tak co dělat. Kdybych byla váš soused s stejným stylem jako vy kočky já vypouštěla svý 3-5m krajty tak co? Taky by se nelibilo a ne člověku nebezpečný nejsou. Ale kocicku by zblajzli, slepičky a pejska taky. Vaše kočička zas škodí ptákům, papouskum ve volierach může sejmout drobný slepice a kuřátka. Ne díky.
Tak si kočky zajistěte na pozemku a máte po starostech. Kočka navolno škodná je a nemá tak co dělat. Kdybych byla váš soused s stejným stylem jako vy kočky já vypouštěla svý 3-5m krajty tak co? Taky by se nelibilo a ne člověku nebezpečný nejsou. Ale kocicku by zblajzli, slepičky a pejska taky. Vaše kočička zas škodí ptákům, papouskum ve volierach může sejmout drobný slepice a kuřátka. Ne díky.
Jenže kočka zavřená doma moc myší neuloví. A její držení pak jaksi postrádá smysl. Na vesnicích, na statcích a ve stájích kočky vždycky byly, jsou a budou. I my je u koní měli. Odčervované a kastrované.
usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení.
Myslivecká stráž, která usmrtila psa nebo kočku, zdivočelé hospodářské zvíře nebo označené zvíře z farmového chovu zvěře, je povinna o tom neprodleně informovat jeho vlastníka, pokud je známý, a sdělit mu místo usmrcení zvířete a popřípadě jej na toto místo doprovodit
Vycvičený afgánský chrt běží po stráni úvozové cesty 10m od majitele. Tomu nad hlavou proletí kulka a pes se mu v bolestech skoulí dolů pod nohy. I to se stalo.
Vycvičený afgánský chrt běží po stráni úvozové cesty 10m od majitele. Tomu nad hlavou proletí kulka a pes se mu v bolestech skoulí dolů pod nohy. I to se stalo.
tak snad víte, jaké myslivce má kdo ve své obci. jestli je tam debil, tak radši nepouštět ani chlup, normální člověk vám jen tak po kočce, kor když bude vědět, že je vaše, střílet nebude.
tak snad víte, jaké myslivce má kdo ve své obci. jestli je tam debil, tak radši nepouštět ani chlup, normální člověk vám jen tak po kočce, kor když bude vědět, že je vaše, střílet nebude.
A on existuje nějaký nedebilní? To je něco jako yeti ne? Určitě existuje, jen ho ještě nikdo nepotkal. Kde se vzal název ,,myslivec a myslivost" - je mi také záhadou.
O tom, kdo určuje kdo a co je na světě škodná je zbytečné polemizovat. Pro mě jsou to např. určití lidé. Jak se jich, jako nenápadně zbavit, bo to nemám od myslivce, jakožto pánaboha posvěcené...nevím.