Já bych psa vzala k nám.
Mám zkušenost, že to psi přijímali bez problémů.
Neměla bych jinak klid, stát se může cokoliv.
Stačí pitomá osina ...
Zdravim vas pejskari. Chci znat nazor zkusenych pejskaru na jednu situaci. Znami jedou zacatkem prazdnin na 14 dnu k mori, maji rodinny dum a dvorek na kterem maji Bernskeho salasnickeho psa. Ja s rodinou bydlime take v RD se zahradou. Tech 14 dnu jsem jim slibila ze se jim o domacnost vcetne psa postaram a ted resime dilema....co bude pro hafana lepsi ..... nechat ho doma kde je zvykly s ti ze ho jednou denne prijdeme pokrmit a chvili s nim pobudeme nebo si jej vzit domu kde by s nama behal po zahrade ale byl hold v neznamem prostredi a nevim jaky to je pro takoveho psa stres. Vas nazor?
To záleží, na co je zvyklý. Jestli se s ním běžně chodí ven na procházky, má společnost, tak by asi sám na zahradě s vaší návštěvou pouze 1x denně moc nadšený nebyl. Vzít ho na ty dva týdny bydlet k sobě by mi přišlo lepší.
Na druhou stranu, pokud je zvyklý být jen na zahradě, na prochajdu jde 2x ročně, lidi se mu na zahradě občas mihnou a na psa jen tak zdálky zamávají... tak je zvyklý, že si tam funguje sám, a jedna návštěva denně by mu třeba stačila. A v takovém případě by asi bylo stresující zase to, že byste ho vzali do jinýho prostředí.
Dá se to i předem vyzkoušet, že by s ním k vám na zahradu přišli?
Záleží na psu...jestli má rád společnost, tak by mohl uvítat přechodné bydlení u vás. Hele za vyzkoušení nic nedáte. Můžete vzít psa k vám a když vám bude připadat, že se moc necítí, že by mu bylo líp doma, tak ho můžete přesunout dom a chodit se o něj starat.
Já mám taky berňáka, sice ještě mlaďocha, ale nebojím se říct, že pro něj by byla lepší varianta, kdyby si ho někdo vzal k sobě, pokud by na to byly vhodné podmínky, než aby byl defakto celý den sám. A teda před dovolenou bych s ním chodila na "zvykačku", aby se seznámil s cizím prostředím.
Jsem taky toho názoru, že si to musíte vysledovat sami, co pes více preferuje. Já berňáka nemám, ale moji goldeni by to nedali. Stačilo, když byli v režimu náš dům a zahrada necelé tři dny a paní, co mi je chodila 3x denně pouštět na zahradu a 2x denně krmit, mi psala, že třetí den ráno už vůbec nechtěli od ní pryč a nechat se zavřít zpátky do baráku.
Já bych psa vzala k nám.
Mám zkušenost, že to psi přijímali bez problémů.
Neměla bych jinak klid, stát se může cokoliv.
Stačí pitomá osina ...