Je to ok, odstavovala som tak, lebo som musela, kobyla mala vred na rohovke a musela na operáciu, nechcela som, aby žriebä bolo zavreté v boxe, v tomto prípade ale žriebä ostalo v domácom stáde, keď som nakladala kobylu, malý spal, to stádo, to bola jeho istota a bezpečie a komfort. Po cca 2 mesiacoch sa znovu stretli, spoznali sa, no kobyla už nemala mlieko, malý ju cuckal, ale to iba kvôli nejakej blízkosti a tak.
Dokrmovala som musli od Hippolytu už skôr, žriebä bolo taký zdochliak, matka sa ku mne dostala v cca 4. mesiaci gravidity v príšernom stave, mala v nohe drôt, operovala sa, bolisme radi, že sa vôbec narodil a bol zravý.
Kvôli jej dezolátnemu stavu od nej tiež odstavili žriebä v 5 mesiacoch, ona to zvládala zle + prevoz do úplne iného prostredia.
Kvôli hromadnému odstavu sa ku mne dostali aj 2 žriebätá, odstavené podobne skoro, to boli hucule a jeden bol ok, on bol ale zase ešte s dvoma inými zo stáda, ten, čo ostal sám, ten úplne ok nebol, ten sa ešte cestou ku mne obesil vo vozíku. Bol aj začervený, taký pomalý, občas smutný, ale on bol zvláštny aj keď už bol dospelý. V kuse mal mrle, na jar, keď som ho previezla ku mne do stáda úplne olysal...ale potom ho stádo prijalo a ako roček už lietal s kamošom.
5 mesačný koník už sám žerie seno, trávu a príkrm, ak ho pozná, mlieko nepotrebuje. Stres to je, ale to každý odstav, kedy žriebä neostáva v domácom stáde, alebo so známymi koňmi.
Záleží aj od plemena a hlavne záleží, kam po odstave pôjde, do akých podmienok.