I když se to zdá neuvěřitelné, našli jsme v domě na kytce chameleona. Bydlíme v rodinném domě, kolem je rozsáhlejší zahrada, ze tří stran silnice, z jedné strany zděná zeď k bytovce. Vysvětlit si to neumím. Nikdo z rodiny ho nepřinesl. Musel přijít sám. Kytka na které byl, je kousek od dveří na terasu. Vyvěsili jsme v ulici letáky a nikdo se neozval. Protože s plazy nemám vůbec žádné zkušenosti, chtěla bych poprosit Vás o rady. Přidávám fotky k posouzení jeho stavu. Na hřebeni na hlavě měl odřeninu, tu jsem namazala betadinovou mastí. Zatím je provizorně v akváriu. Koupila jsem cvrčky a ty žere ochotně. Pohybuje se dobře. Akvárium stojí v zimní zahradě, kde je stabilně 25 až 30 st.C. Počkám ještě do zítra a pokud se nikdo neozve, začnu mu shánět lepší bydlení. Když už si nás našel, tak se o něj postaráme. Informací o chovu je dost na internetu, zajímá mě hlavně posouzení stavu jak vypadá, jestli není nutná návštěva veteriny. Moc děkuji
Jen pro zajímavost napíšu rozuzlení. Majitel chameleona se nakonec našel. Doma ho pouštěli volně po domě, zapomněli zavřít dveře na terasu a chameleon utekl. Bylo to na začátku května a já jsem ho našla na začátku června. To znamená, že přežil venku měsíc. A to v době, kdy v noci klesala teplota ke 4 st.C. Navíc musel přejít dvě silnice. K nám ho asi nalákala vrostlá zeleň s velkými stromy. Mezi majitelem a námi je totiž nová zástavba bez větší zeleně. Stejně nechápu, jak to mohl ujít, aniž by ho kdokoli spozoroval, že ho nechytily kočky, kterých je tu bohužel dost, a že vydržel ty nízké teploty. Majitel byl nesmírně šťastný a slíbil, že hned vybuduje letní dobře zabezpečené bydlení na zahradě.
Jen pro zajímavost napíšu rozuzlení. Majitel chameleona se nakonec našel. Doma ho pouštěli volně po domě, zapomněli zavřít dveře na terasu a chameleon utekl. Bylo to na začátku května a já jsem ho našla na začátku června. To znamená, že přežil venku měsíc. A to v době, kdy v noci klesala teplota ke 4 st.C. Navíc musel přejít dvě silnice. K nám ho asi nalákala vrostlá zeleň s velkými stromy. Mezi majitelem a námi je totiž nová zástavba bez větší zeleně. Stejně nechápu, jak to mohl ujít, aniž by ho kdokoli spozoroval, že ho nechytily kočky, kterých je tu bohužel dost, a že vydržel ty nízké teploty. Majitel byl nesmírně šťastný a slíbil, že hned vybuduje letní dobře zabezpečené bydlení na zahradě.
tak to měl opravdu štěstí, jednak auto a hlavně ty noční teploty zrovna letošek je hodně chladný rok a myslím že na začátku května bylo ještě mín než 4°C záleží odkud jste. Bez potravy by tu dobu asi vydržel ale je klidně možné že i něco ulovil zase uplně vychrldý podle fotografií nevypadá.