Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 08.12.2024, 19:58:28
Takových případů je mnoho a i mimo EU. U nás jsme hodně omezováni ve prospěch aktivistů oproti situaci třeba na Novém Zélandu kde cca před půl rokem byla každoroční akce na střelbu, ale letos se dostala na seznam i zdivočelé Kočky která ohrožuje místní ohrožené druhy.
Samozřejmě tam nemohli chybět i aktivisti. Jenže s nima probírat nějakou debatu je kolikrát ztráta času, protože si jedou svojí písničku a chápou věci tak jak chtějí bohužel.
Škoda, že když už se teda chtějí zastávat a zachraňovat životy zvířat tak jim nedochází co si ty zvířata pak udělají mezi sebou v přírodě a jakou škodu to může způsobit. Na zdivočelé kočky byla na fb hezká diskuze v komentářích v okruhu takových aktivistů a já jsem diskuzi samozřejmě musel ještě oživit. 😃 Buď jsem byl napadám urážkami nebo jsem dostal nedomyšlené nápady například postupné odchyty. Buď by se kočky množily rychleji než by se odchytávaly anebo by to trvalo též hrozně dlouho a mohlo by dojít stejně k většímu ohrožení tich druhů ne-li k jejich vyhynutí.
A stručně jen na okraj - to byste měli vidět ty krásné komentáře v tom samém okruhu lidí když se probíral Pozitivní seznam. Jeden člověk napsal kritiku, že to není řešení a podpoří se tím jen černý trh. Člověk dostal samozřejmě spoustu mírumilovných reakcí. 😃