Pochlubte se, uz jste narazili na kudlanku i v naší prirode? Mne se prave postestilo na polni ceste. Myslela jsem ze spatne vidim nebo ze nekomu utekla z chovu ale kdyz sem zacala zjistovat vic, tak se dozvidam ze v teplejsich oblastech uz se vysyktuje i u nas.
Pochlubte se, uz jste narazili na kudlanku i v naší prirode? Mne se prave postestilo na polni ceste. Myslela jsem ze spatne vidim nebo ze nekomu utekla z chovu ale kdyz sem zacala zjistovat vic, tak se dozvidam ze v teplejsich oblastech uz se vysyktuje i u nas.
');" onmouseout="UnTip();" height="60">
Kudlanky jsou u nás na jižní Moravě kam paměť sahá. V posledních letech ale obsazují i nová teritoria v Čechách a na severu Moravy.
');" onmouseout="UnTip();">
Ta fotka je letošní??? Teď by měly být malé nymfy.
Krutě u nás zamořují asijské pajasany žláznaté, které alelopaticky škodí původním druhům vylučováním jakéhos alianthonu. Podél řek jsou vysazené americké trnovníky akáty. V rybnících řádí poloparazitická střevlička východní, která vykusuje větším ušlechtilým rybám živou tkáň, čímž zvyšuje jejich úhyny. Křídlatka japonská vytváří uniformní porosty bez života. V Anglii byla licencována biologická kontrola křídlatky pomocí asijské Aphalara itadori, což je parazitický druh specializovaný na křídlatku. Netýkavka žláznatá se taky nedrží zpátky. V české přírodě chybí bezlesí a stepi, které dříve zajišťovali velcí kopytníci jako jsou pratuři a zubři.
Štípnout ne ale skřípnout to jo, záleží jak ho chytnete, nebo se to stává když vlezete do vody bez bot, na druhou stranu z nich je zase bezva čerstvej "krevetovej" koktejl😜 ML.
Štípnout ne ale skřípnout to jo, záleží jak ho chytnete, nebo se to stává když vlezete do vody bez bot, na druhou stranu z nich je zase bezva čerstvej "krevetovej" koktejl ML.
Je pratur invazivní druh nebo ne? V minulosti v Evropě byla před dobami ledovými dvakrát taková biodiverzita. Alpy znemožnily účinný únik rostlin i živočichů před kontinentálním ledovcem, tak máme v porovnání s Asií a Severní Amerikou nejnižší biodiverzitu.
Rak na bylinkovém másle s chřestem a dipem. K tomu slávička mnohotvará na víně a grundle že střevličky východní. Zadarmo a bez postihu. Kdybyste dělali hostiny takhle z našich druhů tak máte malér, za tyhle vás ještě pochválí.