- Příspěvek #218054
- Nahlásit
Ahojky, prosím, pokračuješ ještě s výrobou a prodejem kokard? 🙂
Ahojky, prosím, pokračuješ ještě s výrobou a prodejem kokard? 🙂
Chtěla bych poprosit o doporučení podbřišníku v atypické délce 80 cm. Drezurní nevyhovuje, příliš zvedá bočnice a děcku zavazí pod kolenem.
Navíc je kobyla březí a už teď se nám sedlo sune dopředu, a to jsme v začátku.
A ráda bych se pochlubila trenérkou pro děti, se kterou jsme včera absolvovali první ježdění a bylo to skvělé. Z malých hyen, které nedopřávají sluchu a chovají se hůře než hejno sršní, se stala roztomilá děcka se zájmem o výcvik a ježdění. 😂
Měla jsem ji shánět dávno!
Krtkům a Koninkám zdar!
Chtěla bych poprosit o doporučení podbřišníku v atypické délce 80 cm. Drezurní nevyhovuje, příliš zvedá bočnice a děcku zavazí pod kolenem.
Tomuhle moc nerozumím, nebyly by fotky?
Fotky přímo podbřišníku nemám. Půjčuje si podbřišník od chlaďase, je kožený a mohutný. https://www.equiservis.cz/podbrisnik-drezurni-kentaur-padova-soft-s-gumou-2198-58816cz326/
No a jak tam je toho materiálu nahoře hodně (norik s drezurním sedlem si chrochtá, kurt je to skvělý), tak tomu děcku dost zvedá bočnice a prostě to není komfortní, tlačit nohy do sedla proti takové mase řemení.
Takže asi by i šel drezurní, ale nějaký jemný. No a pokud by byl na větší bříška, bylo by to úplně nejlepší. 👌
No a ještě je jedno možné řešení - leží mi doma wintec podbřišník, ten s gumou uprostřed. Je dlouhý, na žádné sedlo ani koně nevyužíváme. Tak možná sednu ke stroji a kuchnu ho. Bude se muset sebrat z obou stran, aby guma zůstala ve středu trupu, a trošku se bojím, abych nesprznila docela drahý kurt. 😂
Však podbřišníky stojí pár šupů, to je zbytečné, ta práce by stála víc než pořídit něco. A nebo třeba zkuste po okolních stájích poptat, zda by někdo na přechodno nepůjčil, pokud po březosti se budete vracet zase k nějakému normálnímu kurtu?
Já mám ráda obyčejné bavlněné Kentaury, ty jsou pěkně ploché, ale nejsou tvarované. Na druhou stranu zpravidla se nám pěkně přizpůsobily všem koním. V anatomických se nevyznám, asi by bylo dobré hledat nějaký s volnými přezkami, tj. nepodloženými materiálem podbřišníku (jak říkáte - ne drezurní, ten počítá s tím, že je zapnutý až pod bočnicí, a tak jsou přezky vypodložené zvlášť).
No právě, to podložení tam už vadí… ještě uvažuji že na sedle předělám zápinky na drezurní, krátkých kurtů máme hodně a tak bych, myslím, vypružila i to rostoucí bříško.
No a podbřišníky, po kterých koukám, jsou kolem dvou tisíc právě. 🫢
I ten wintec podražil jako prase. 🫣
Případně ho zkusím vyvěsit a prodat, nebo vyměnit. Je zánovní a určitě ho nevyužijeme, koupila jsem ho se sedlem…
Taky jsem uvažovala o tom, že byste mohla dát na přechodno prostě na obě strany sedla jednoduše prodlužky zápinek a bylo by vyřešíno (na rok…). Jenže pak mě napadlo - nebude přeci jen poníkovi a ještě s tím vydutým břichem vadit přezka za loktem? Hm…
Nooo, áno.
Garoník keď odháňa od zdrojov potešenia (teda mňa) kravy, to až nechápem, ako dokáže urobiť taký krčisko a tie chody…uf…z toho mať fotky, to by bolo, lenže v letnom odeve nemám vrecká, nah…
Tak jsem si uvařila kafe a …… 😅✂️🪡
anekapace:Tak jsem si uvařila kafe a …… 😅✂️🪡
hele měla jste to -ten popruh vyndaný z toho “obalu” nebo je to uprostřed přišité…má to být wintec elastic? tam by měla být guma ? na hrudní kosti…
edit: už jsem si to dočetla výše…takže tam je? ta guma a je teda uprostřed přišitá a pruží to na obě strany, ? jen mě to zajímá-funkce , když už jste si udělala pitvu podbřišníku.
Jo, zajímalo mě to. To všité v popruhu je ta guma. 🙂 asi žádná věda, na to, kolik prachů to stojí. Asi to komfortní a příjemné bude, ale příště si ho ušiju asi sama. 😅
anekapace:Jo, zajímalo mě to. To všité v popruhu je ta guma. 🙂 asi žádná věda, na to, kolik prachů to stojí. Asi to komfortní a příjemné bude, ale příště si ho ušiju asi sama. 😅
Aha, tak to jste nešila vy, to je ta guma…hm…prostě technologie toho obalu
drezurní nemá být až pod bočnicí, měl by být zapnutý kousek od konce bočnice u drezurního sedla….asi by vám stačil kratší drezurní, tak to změřte a zkuste sílu inzerce…
Už jsem to zkrátila na požadovanou délku. Takže jsem to vyřešila přešitím. Bála jsem se toho, ale docela snadná práce.
Je to jen popruh potažený Sympatexem, musela jsem zkrátit kurt z obou stran, protože jsem chtěla tu gumovou vložku zachovat v prostředku.
Ale asi nakonec lepší než inzerce a shánění nového. Večer zkusíme.
🙏
anekapace:Už jsem to zkrátila na požadovanou délku. Takže jsem to vyřešila přešitím. Bála jsem se toho, ale docela snadná práce.
Je to jen popruh potažený Sympatexem, musela jsem zkrátit kurt z obou stran, protože jsem chtěla tu gumovou vložku zachovat v prostředku.
Ale asi nakonec lepší než inzerce a shánění nového. Večer zkusíme.
🙏
šikovná holka..👌👍
Čus lidi, mám takový hloupý dotaz…
Vůbec nevím kde mám papíry s výsledky krví pro převoz koní. A v pondělí si jedu, frajerka na přehlídku 😅🙈…
Nevíte náhodou jestli by se nedalo někam zavolat, zda ty papíry nemají v elektronické podobě a nešly by zaslat…. respektive vím že by to jít mělo, už sem to jednou takhle řešila, ale vůbec už si nepamatuju, kam sem to zaboha volala.😅
anekapace:Ahojky, prosím, pokračuješ ještě s výrobou a prodejem kokard? 🙂
Ano ano, trochu jsem to doladila a vyrábím tři typy. Zkusím sem hodit nějaké foto.
Lenacia:Čus lidi, mám takový hloupý dotaz…
Vůbec nevím kde mám papíry s výsledky krví pro převoz koní. A v pondělí si jedu, frajerka na přehlídku 😅🙈…
Nevíte náhodou jestli by se nedalo někam zavolat, zda ty papíry nemají v elektronické podobě a nešly by zaslat…. respektive vím že by to jít mělo, už sem to jednou takhle řešila, ale vůbec už si nepamatuju, kam sem to zaboha volala.😅
Však stačí potvrzení v průkaze, ne? Tam je zápis, že negativní a razítko veta?
No a pokud potřebuješ duplikát, asi bych si adresu zařízení, kde test proběhl, vyžádala právě od toho veta…
bassrock:Ano ano, trochu jsem to doladila a vyrábím tři typy. Zkusím sem hodit nějaké foto.
Prosila bych i cenovky, jestli by se nám třeba také nehodilo.. 🙂 Děkuji
Třetí typ nemám na fotce, je nejmenší, berou ho nejvíc na hobby horsing.