Horsana: Ušetríte omnoho viac, keď nebude kôň so stehmi chodiť do výbehu…On ten trojvrstvový obväz tam nie je len tak, ale ja som vôbec nezachytila, že sa B zranil :/
Dnes u nás napadalo zase toľko krúp, že to vyzeralo ako v januári…divné počasie.
Mno jo, to je smůla, že se mi nechce ho zavírat, no… Tak chodí se stehy do výběhu. Pět dní a stehy netknuté, tak možná ušetřím i když chodí 🙂 Naopak teď co jsme mu to převázali, tak už to neotéká, tak jsem ráda.
Veterinář vyprávěl, jak po škole měl pocit, že všechno musí do kastu, a že mu to podmínky v terénu rychle vysvětlily…
Mimochodem jak byl veterinář ve středu, tak v přímém přenosu bez vnějšího přičinění (nebo jsme si aspoň nevšimli, že by mu někdo něco dělal, ostatní koně byli jinde, třeba ho bodla vosa nebo se jen lekl, že nevidí na ostatní…) zažil dýchací záchvat u bílého. Kulil voči… Popisoval, jak ho kdysi volali k velkému krvácení u koně z nozder, no a pak se přišlo na to, že měl mykozu vzdušných vaků, začal krvácet z karotidy, dojezd měl do půl hodiny, a protože upe nevěděl ještě, o co jde, tak dal koni infuzi, tak měli vymalovaný box a kůň to stejně nedal, no.
Včera se B pokoušel vyválet, tj. kleknout si, nešlo mu to (nešlo mu ohnout nohu, ještě že tak), tak přemýšlím, jestli si vůbec ty poslední dny lehá…? Pokud ano, tak jsou ty stehy zázračné, páč všechno funguje. Hlavně se mi líbí, že nic neodumírá, vypadá to, že jsme to chytli včas a vše se zatím chytilo. No, ještě není vyhráno, ještě s tím může něco vymyslet, třeba se mu povede vyválet a zlikviduje to… Paranoia umírá poslední.
Vet říkal, že stehy ven po nějakých 12 dnech, z toho máme skoro 5 dní už za sebou, no tak snad…